Вести

Нишка власт наставља са неистинама

Ниш, 16. августа 2017.  

Нишка власт и даље покушава да неспособност свог руководства прикрије тако што ће за све оптуживати Демократску странку, иако је СНС са својим коалиционим партнерима већ шесту годину на власти у Нишу.

Последња у низу неистина је и та да је ДС крива за нереално високе износе пореза на имовину коју нишлије и нишлијке треба да плате за ову годину.

Тачно је да је у време вршења власти ДС 2011. године донет План детаљне регулације којим је и одређена територија на подручју села проглашена за градско грађевинско земљиште. То је тада учињено са намером да се и људима који живе на селу омогући легализација њихових објеката, као и да се омогући изградња одређених пословних објеката (попут објеката за прикупљање и прераду пољопривредних производа, угоститељских и туристичких објеката и сл).

Оно што није тачно и што градоначелник намерно не помиње је да цену квадратног метра за одређивање пореза на имовину за сваку годину доноси надлежни орган града Ниша.

Било би добро да пре него што оптужи ДС за неспособност садашњег градског руководства, градоначелник пита своје сараднике ко је доносио решења о утврђивању цене квадратног метра одговарајућих непокретности за одређивање пореза на имовину, којима је за 7. зону (у којој се налазе села):

за 2015. годину утврђена цена у износу од 462 дин/м2

за 2016. годину утврђена цена у износу од 2.344 дин/м2

за 2017. годину утврђена цена у износу од 1.544 дин/м2

Сва ова решења и цене квадратног метра непокретности је доносио надлежни орган града Ниша у време када градом управља СНС и стога би градоначелник требао да изађе пред грађанке и грађане Ниша и призна да је буџет града Ниша празан и да су на овај начин хтели да од ионако осиромашених суграђана узму новац како би попунили рупе у буџету. 

Адреса одбора

Демократа

...цени стручност, прецизност и професионалност. Није аљкав, нити склон јавашлуку.