Вести

Док се град Ниш препуцава са Путевима Србије, нишлије и нишлијке муку муче

Ниш, 7. децембра 2017. године 

Ни после скоро три месеца од почетка радова на булевару Цара Константина уређење дела булевара није ни на видику! Започети радови на рехабилитацији и периодичном одржавању коловоза, тротоара, бициклистичке стазе и разделних острва на делу булевара од Брзог Брода до моста на Кутинској реци су заустављени.

На том делу нема ни радника, нити је постављена адекватна сигнализација нити су предузете адекватне мере обезбедјења и заштите деонице која је раскопана и тако остављена. Да ли по већ устаљеној процедури неспособне градске власти, почињу да раде нешто за шта не постоји потребна техничка документација нити су урадјене све потребне припремне радње како би се такав посао урадио?

Чему служе измишљена радна места у градској управи, на којима су запослени страначки људи и чији би посао требао да буде управо припрема техничке документације неопходне за такве радове? Да ли председник градске општине на чијој територији се налази део булевара на коме се ради и градоначелник Ниша уопште размишљају о проблемима са којима се сусрећу нишлије и нишлијке који ту пролазе, да ли ико у овом граду размишља о безбедности људи који се крећу необезбеђеним и неуређеним делом булевара? Или им је само битно да обезбеде новац за плате њихових службеника на измишљеним радним местима.

Да ли у ствари СНС власт у Нишу хоће да каже да је за лошу и недостајућу документацију криво надлежно министарство, односно министарка која се хвали да има најбоље резултате у Влади Србије? Но, о томе ће нишлије већ рећи шта имају да кажу.

Нишлије и нишлијке не интересује пребацивање одговорности са града на Путеве Србије, они желе да се започети радови што пре и што квалитетније заврше, јер се ти радови финансирају из њихових ионако испражњених новчаника.

Господине председниче, господине градоначелниче, хоћете ли најзад да почнете да радите свој посао како треба, хоћете ли да почнете да бринете о онима који вас плаћају из својих празних џепова? Престаните да одговорност за своју неспособност пребацујете на друге, нишлијама је већ преко главе ваше неодговорности и незнања. Припремите све што је потребно како би радови што пре били настављени и завршени у најкраћем року, почела је зима, снег пада, нстаће хаос. Најмање нам треба да неко страда због неодговорности надлежних. 

На конференцији је говорио Владимир Милошевић, председник Општинског одбора Медијана ДС 

Адреса одбора

Демократа је

...оптимиста. Верује да за сваки проблем постоји решење, само ако се приступи на прави начин и уз добар план.