Вести

Демократска странка је данас обновљена и растерећена

Ниш, 3. фебруара 2018.

Демократска странка данас обележава 28. годишњицу од обнове странке. Она је била и остала мотор развоја наше земље и њене демократије.

Демократска странка је "стала на ноге и вратила се својим коренима".

ДС је пре 28 година обновљена са визијом развоја демократије и владавине права у Србији.

Демократска странка у Нишу је 1996. године била окосница демократских промена читаве Србије. Пре тачно 20 година, на дан Светог Саве, у Нишу је успостављена прва демократска власт, коју је чинила коалиција Демократске странке и Српског покрета обнове. Дан када је и Зоран Ђинђић присуствовао конституисању градске власти у Нишу. То је дан када смо са великим надама ушли у стварање једне нове демократске Србије. И данас то радимо, у много тежим условима. Демократска странка је данас обновљена и растерећена оних проблема и оних људи који су у томе учествовали, али исто тако донели негативан имиџ странци.

Демократска странка је једина права опозициона странка од 90-их година, која је опстала поред свих оних који су са успехом или без успеха то покушавали.

Очекујемо да ће Демократска странка на изборима у Београду бити најјача опозициона странка и да ће суделовати у формирању градске власти и да ће то бити почетак новог почетка Демократске странке.

Ми се у Нишу боримо да анимирамо нове младе људе, да се учлане у Демократску странку, а циљ је да спречимо исељавање младих људи како из Ниша, тако и из Србије.

Демократска странка мора да остане поуздан партнер грађана.

Демократска странка има јасну и историјску мисију да се бори за опстанак демократије, за слободу медија и за владавину права у Србији.

“28 година смо темељ и снага промена, никада нисмо били најекстремнији али смо увек били најупорнији.”   

На конференцији је говорио Владимир Домазет, одборник Демократске странке у Скупштини Града Ниша

Адреса одбора

Демократа

...цени стручност, прецизност и професионалност. Није аљкав, нити склон јавашлуку.