Вести

Помен Зорану Ђинђићу у Саборном храму у Нишу

Ниш, 12. марта 2018. 

На годишњицу смрти Зорана Ђинђића, чланови Демократске странке у Нишу и поштоваоци првог демократског премијера Србије, који је убијен пре 15 година, организовали су почасну шетњу, од просторија нишког ДС-а до Саборне цркве. У Саборној цркви, као и сваке године, одржан је помен Зорану Ђинђићу. 

"Зоран Ђинђић је највећи политичар и највећи визионар који је живео у Србији. Он може да буде мотивација свим људима, пре свега младима. Моја порука свима је - када вам се учини да је нешто немогуће, сетите се Ђинђића, он јесте персонификација могућег! 

Зоран није само сећање, заправо он је најмање сећање. Он је путоказ и кристално огледало. Он нам својом симболиком пружа правац којим ова земља мора да иде, али се у њему најјасније виде и све наше слабости и потенцијали који на жалост нису искоришћени у најбољој мери. Зораново убиство је пуцањ на демократију, намера да се заустави процес демократизације и модернизације друштва и коренитих економских и социјалних реформи након пада режима Слободана Милошевића. 

Када говоримо о Зорану говоримо о части и интегритету какав није виђен последњих 75 година на политичкој сцени ове земље. О части, зато што је увек изговарао оно што је веровао, а о интегритету јер је увек радио оно што је говорио. 

Важно је вратити веру и вратити наду. Мислим да Србији предстоје бољи дани. Демократска странка је једина странка која може вратити веру и наду, као и све што је неопходно да живот у Србији буде бољи." - изјавио је Миодраг Станковић, председник Градског одбора Демократске странке у Нишу 

Адреса одбора

Демократа је

...пристојан. Никада не вређа друге, без обзира на ситуацију у којој се нађе.