Вести

Ко ће спречити пропадање градског стадиона Чаир

Ниш, 3. марта 2018. 

У тренутку када се не зна да ли ће се дерби утакмица између Радничког и Партизана одиграти, суочени смо са нерешеним проблемом градског стадиона “Чаир” који је и поред великих обећања актуелне градске власти остао незавршен, без употребне дозволе и са даљим пропадањем ове спортске инфраструктуре.

Изградња стадиона “Чаир” је почела у време власти Демократске странке. Започета је изградња модерних трибина и пратећих садржаја али је на жалост са променом власти 2012. прекинута даља изградња. На тај начин су се и срушила очекивања да ће Град Ниш добити коначно модеран, европски стадион који испуњава све услове да се на њему играју и репрезентативне утакмице.

Захваљујући празним обећањима актуелне власти да ће се наставити изградња западне трибине и завршити покривање стадиона, суочени смо са страхом да ће ФК “Раднички” и поред одличних резултата у текућем првенству и амбиција да се врати на европска такмичења морати да игра своје утакмице ван града који је пронео европску славу 80-тих година прошлог века. 

Подсећамо да је за време власти Демократске странке у Нишу, у периоду 2008-2012. осим стадиона “Чаир”, урађена и реконструкција спортске хале Чаир, изграђен спортски центар „Душко Радовић“, као и травнати терени, балон сале итд. Актуелна власт за пуних 6 година није успела ни да заврши западну трибину стадиона “Чаир”.

Зато Градски одбор Демократске странке у Нишу апелује на градску власт да се коначно укључи у проблем решавања и завршетка стадиона, и да тиме направи бар једну капиталну инвестицију на задовољство својих грађана, у овом случају навијача. 

Адреса одбора

Демократа је

...знатижељан, комуникативан, дружељубив. Никад није равнодушан или уображен. Демократа је увек учесник, ретко само посматрач.