Вести

Захтевамо да се повереник синдиката врати на посао

Ниш, 24. фебруара 2018. 

Повод за данашњу конференцију је уручивање решења о отказу Главном поверенику синдиката ЈКП Горица Ниш.

Дан после објављивања информације да хладњача у Градској капели није у функцији и објављивања фотографија из саме капеле, руководство ЈКП Горице, донело је одлуку о отпуштању Радета Рашовића. Подсећамо да је Рашовић представник синдикалиста и узбуњивач, али и да је од Града добио обећање да "ни према једном раднику који је био у штрајку у протеклом периоду неће бити предузимане никакве мере одмазде", а њему је првом ипак уручен отказ.

Оваква мера има за циљ застрашивање осталих радника који су протеклих месеци подржавали Рашовића у његовој борби против руководства фирме, чије деловање је описано у извештају комисије при буџетској инспекцији, која је формирана по налогу градоначелника.

Позивамо Градоначелника да се укључи у решавање овог проблема и да коначно одлучи коме ће се приклонити, својим коалиционим партнерима или грађанима. Јер овај чин представља поруку не само радницима Горице, већ свим запосленима у јавном сектору, шта их чека уколико њихова свест, савест и поштење дођу у сукоб са интересима директора. 

 

У извештају комисије при буџетској инспекцији, о коме се толико прича, а никако да се објави, описане су разне малверзације на гробљу због чега је ЈКП Горица и доведена у овакву ситуацију.

У образложењу отказа говори се да је Рашовић износио неистине у јавност, манипулисао, нарушавао радну дисциплину и колегијалне односе и тиме нанео штету угледу и раду предузећа”.

Градски одбор Демократске странке у Нишу захтева од градске власти, да смени неодговорно руководство у ЈКП Горица и врати Главног повереника синдиката Радета Рашовића на посао. 

Адреса одбора

Демократа је

...знатижељан, комуникативан, дружељубив. Никад није равнодушан или уображен. Демократа је увек учесник, ретко само посматрач.