Vesti

Demokrate sa promenama kreću iz Niša

Niš, 19. septembra 2017. 

Nažalost, Srbija i Niš su doživeli potpuni pad u zadnjih pet godina. Već pola decenije ovaj režim obmanjuje građane Srbije sa lažnim pričama o neverovatnim uspesima dok zemlja sve dublje tone.

Od 2012. do danas Albanija je imala veći rast od 10 % a Srbija stoji u mestu sa pola procenta rasta. I to je jedina istina u vezi sa katastrofalnom vlašću SNS.

Fabrike i firme koje su došle u vreme Demokratske stranke se danas prikazuju kao nove investicije, privreda stoji a nezaposleni u sve većem broju odlaze zauvek iz Niša.

Za vreme vlasti Demokratske stranke u Nišu otvorene su fabrike Jyra, Shinvon, Beneton, niz malih i srednjih preduzeća uz zapošljavanje više od 5000 ljudi, napravljeni su prvi najteži koraci za dovođenje fabrike Johnson Electric, grad je dobio više novih bulevara, Somborski, Medijana, Ivana Milutinovića, rekonstruisani bulevari Zorana Đinđića, Dimitrija Tucovića, Cara Konstantina, izgrađeno je 15 novih kružnih tokova, rekonstruisan fudbalski stadion, hala sportova, izgrađen je kompleks otvorenih bazena u Čairu, izgrađeno i rekonstruisano 7 obdaništa, 7 zdravstvenih stanica i još mnogo, mnogo toga.

Opširnije

Niška vlast nastavlja sa neistinama

Niš, 16. avgusta 2017.  

Niška vlast i dalje pokušava da nesposobnost svog rukovodstva prikrije tako što će za sve optuživati Demokratsku stranku, iako je SNS sa svojim koalicionim partnerima već šestu godinu na vlasti u Nišu.

Poslednja u nizu neistina je i ta da je DS kriva za nerealno visoke iznose poreza na imovinu koju nišlije i nišlijke treba da plate za ovu godinu.

Tačno je da je u vreme vršenja vlasti DS 2011. godine donet Plan detaljne regulacije kojim je i određena teritorija na području sela proglašena za gradsko građevinsko zemljište. To je tada učinjeno sa namerom da se i ljudima koji žive na selu omogući legalizacija njihovih objekata, kao i da se omogući izgradnja određenih poslovnih objekata (poput objekata za prikupljanje i preradu poljoprivrednih proizvoda, ugostiteljskih i turističkih objekata i sl).

Ono što nije tačno i što gradonačelnik namerno ne pominje je da cenu kvadratnog metra za određivanje poreza na imovinu za svaku godinu donosi nadležni organ grada Niša.

Opširnije

U budžetu nema prihoda kao rezultat lošeg planiranja aktivnosti

Niš, 7. jula 2017. 

Gradska vlast u Nišu usvojila je Odluku o izmeni Odluke o zaduživanju Grada Niša na sednici Skupštine Grada Niša, kojom se briše projekat u ulici Ivana Milutinovića. A s druge strane sredstva iz kredita usmerena su na Južni kolektor, Čairski kolektor, vodosnabdevanja sela Hum, Lozni kalem, deo za Vinogradarski institut. Problem je što u obrazloženju ne stoji za koje lokacije gradska vlast na čelu sa SNS za dve godine nije uspela da pribavi građevinske dozvole. U obrazloženju se ne vidi zbog čega se tačno odustalo od radnih zona u ulici Ivana Milutinovića. Da li je zbog toga što je neki investitor odustao ili je razlog nešto sasvim drugo. Građani Niša treba da znaju da se radi o novcu koji je trebalo da se upotrebi za sređivanje vodovodne i kanalizacione mreže i prilaznih puteva u ulici Ivana Milutinovića kod Stočnog trga u Nišu.

Dakle, iz lošeg planiranja budžeta, sada se prešlo na loše planiranje aktivnosti.

Iz završnog budžeta za 2016. godinu se vidi da je iznos realizacije kredita od planiranih milijardu dinara negde oko 600 miliona dinara. Nemamo obrazloženje kako je potrošen taj novac. Vidimo da u Nišu nema nikakvih kranova, ništa se ne gradi u našem gradu, ništa se ne radi. Za šta se onda Grad zadužuje?!

Grad Niš se trenutno nalazi u nezavidnoj fiskalnoj poziciji. Grad je na kraju 2016. godine kasnio u plaćanju svojih obaveza u iznosu od oko 3 milijarde dinara, što predstavlja više od trećine budžeta, a račun Grada je u prethodne tri godine gotovo neprekidno bio izložen prinudnim naplatama.

Opširnije

Niški DS izabrao nove funkcionere

Niš, 30. juna 2017. 

Nakon nedavno održanih unutarstranačkih izbora u Gradskom odboru Demokratske stranke u Nišu, na sednici održanoj 29.06.2017. godine izabrani su novi organi .

Za sekretara Gradskog odbora izabrana je Milena Kostadinović, master ekonomista, sekretar odborničke grupe Demokratske stranke u Skupštini Grada Niša, članica Glavnog odbora Demokratske stranke. 

Za potpredsednike Gradskog odbora izabrani su Radovan Živković, diplomirani ekonomista, Marina Dejanović, sociolog i odbornik SG Niš i prof. dr Leonid Stoimenov.

Predsednik Izvršnog odbora Gradskog odbora je Mića Jevtić, diplomirani inženjer mašinstva, koji je i u proteklom periodu bio na istoj funkciji.

Za predsednika političkog saveta izabran Vladimir Domazet, advokat i odbornik u Skupštini grada Niša.

Na istoj sednici formiran je inicijativni odbor foruma penzionera, a za predsednicu ovog foruma izabrana je Dragica Ćirić Spasojević, profesor geografije u penziji. 

Opširnije

Održani izbori u Niškom DS-u

Niš, 10. juna 2017. 

U Demokratskoj stranci u Nišu, u subotu 10. juna 2017. godine, održani su redovni izbori za članove Gradskog odbora, i predsednike i članove šest Opštinskih odbora. Za Gradski odbor DS-a u Nišu izabrano je petnaest novih članova.  

Za predsednike Opštinskih odbora u niškim opštinama izabrani su Vladimir Milošević - opština Medijana, Jelena Barton - opština Palilula, Dejan Marković - opština Crveni krst i Milan Radulović - opština Pantelej. Kao i Sanja Miladinović - opština Merošina i Darko Milošević - opština Gadžin Han. 

Izlaznost članova stranke, od ukupnog broja sa pravom glasa, bila je sedamdeset osam odsto. Glasanje je bilo regularno i proteklo je u najboljem redu. 

Opširnije

Adresa odbora

Demokrata je

...preduzimljiv, zna kako će rešiti problem. Da bi to postigao, demokrata je u toku, interesuje se i informiše o svim načinima za rešavanje problema.