Вести

Агонија запослених у ЈКП се наставља

Ниш, 25. фебруара 2016. 

На конференцији је говорио Миодраг Станковић, председник Градског одбора Демократске странке у Нишу

Агонија запослених у Јавно комуналном предузећу “Горица” и даље траје, иако је скупштинска већина у Нишу донела одлуку о реорганизацији и некадашње секторе “Зеленило” и “Сигнализација” пребацила у ЈКП „Медијана“, односно ЈКП „Паркинг сервис“, а сектор ''Погребних услуга''- сахрањивања и уређења гробних места, оставила у оквиру ЈКП „Горица“.

Приликом доношења Одлуке о реорганизацији на седници Скупштине Града Демократска странка је упозоравала да се тако неће решити проблеми које је направило нестручно и недомаћинско руководство, већ да ће се тако угрозити и пословање ЈКП „Медијана“ и ЈКП „Паркинг сервис“. Након више месеци од почетка реорганизације ЈКП „Горица решења проблема нису ни на видику.

Наиме, ЈКП „Медијана“ и ЈКП „Паркинг сервис“ су, ионако већ оптерећени сопственим проблемима, осим преузимања радника морали да подижу и додатне кредите за текућу ликвидност. Још увек није, нити ће ускоро бити урађен деобни биланс, јер су дугови ЈКП „Горица“ вишеструко већи од вредност опреме, односно капитала са којим је располагала.

Да ли неко из руководства града размишља шта ће бити са ЈКП „Паркинг сервис“ које је ових дана подигло кредит за исплату зарада?

Опширније

Научници више не станују овде

Ниш, 20. фебруара 2016. 

Све ми се чини да, као у наслову оног старог филма, наука више не станује овде.

Поштоване Нишлије,

Ових дана пласирана је још једном вест да – нема вести. Не зна се, наиме када ће бити завршене три ламеле са укупно 98 станова намењених младим научницима и истраживачима, јер је градња започета 2008. године стала.

И поред најава, до данас није настављена.

Ја се, као један од вас, питам шта је разлог за овако олако одустајање и одуговлачење пројекта којим би се многи млади стручњаци задржали у Србији?

Нема пара?

Нема воље?

Или – нема младих који би се у њих уселили?

Пара, колико ја знам, има.

Опширније

Беседе у Зоранову част: Квалификационо такмичење у Нишу

Петак, 19. фебруар 2016. – Ниш

Демократска странка и Фондација др Зоран Ђинђић једанаести пут организују такмичење у беседништву под називом "Беседе у Зоранову част", у знак сећања на првог демократског премијера Србије и председника Демократске странке др Зорана Ђинђића.

Тема овогодишњег такмичења је цитат Зорана Ђинђића "Знање је моћ. Ако је незнање моћ, последице су тешке.".

Квалификациони циклус такмичења наставља се у петак, 19. фебруара 2016. у Нишу.

Квалитет беседе, оригиналност извођења, јасност поруке и реакцију публике оцењиваће стручни жири у следећем саставу:

· Др Славиша Ковачевић, ванредни професор Правног факултета у Нишу

· Др Иван Цветановић, ванредни професор Филозофског факултета у Нишу

· Др Јован Живковић, редовни професор ВШСС за васпитаче

· Зорица Миладиновић, правница и новинарка

· Горан Ћирић, председник Управног одбора Фондације др Зоран Ђинђић и народни посланик

Такмичење ће бити одржано у сали Симфонијског оркестра, Генерала Милојка Лешјанина 16 у Нишу, са почетком у 19 часова.

Опширније

Недостатак визије и неспособност градске власти води Ниш у пропаст

Ниш, 18. фебруара 2016.

Крајње је време да се заустави даље урушавање институција и свега онога што је неопходно да би један град функционисао.
До недавно је због колапса градског буџета било доведено у питање функционисање основних школа у Нишу и градско руководство, које је више пута мењало одлуку о узимању, односно одустајању од узимања кредита, па потом поново одлучило да ипак узме кредит, само показало колико је нестручно и како због таквог начина рада озбиљно угрожава функцинисање Ниша. Додатне сумње да нешто озбиљно у функционисању града није у реду, уноси и то што није могуће доћи до усвојене Одлуке о буџету града за 2016. годину, јер таква Одлука није постављена на градски сајт.
Скоро свакодневно имамо најаве о могућим тужбама и штрајковима у институцијама и јавним предузећима која су у надлежности града. Прошле недеље је објављена информација да запослени у Заводу за урбанизам месецима не примају плату, ових дана су запослени у установама културе најавили подношење тужбе против града због неисплаћених зарада.

Опширније

Прелазак Међарца у СНС ојачава редове демократа у Дољевцу

Дољевац, 16. фебруара 2016. 

Прелазак актуелне власти у Дољевцу у редове напредњака је било очекивано. Подсећамо да су и претходне парламентарне изборе радили заједно. Добро је да су се ујединили јер сада имамо једног противника на изборима.

Грађани сада јасно виде да је једина права опозиција у Дољевцу управо Демократска странка. Да расте поверење грађана према нама показује прилив чланова и расположење грађана на терену.

„Изворни“ чланови Српске напредне странке, како они себе воле да називају, нам се свакодневно јављају и траже разговор са нама о заједничком опозиционом деловању у Дољевцу.

Опширније

Адреса одбора

Демократа је

...поуздан. Кад обећа, он испуни. А у сваком случају, увек се јави и објасни шта се десило.