Вести

Прелазак Међарца у СНС ојачава редове демократа у Дољевцу

Дољевац, 16. фебруара 2016. 

Прелазак актуелне власти у Дољевцу у редове напредњака је било очекивано. Подсећамо да су и претходне парламентарне изборе радили заједно. Добро је да су се ујединили јер сада имамо једног противника на изборима.

Грађани сада јасно виде да је једина права опозиција у Дољевцу управо Демократска странка. Да расте поверење грађана према нама показује прилив чланова и расположење грађана на терену.

„Изворни“ чланови Српске напредне странке, како они себе воле да називају, нам се свакодневно јављају и траже разговор са нама о заједничком опозиционом деловању у Дољевцу.

Опширније

Такмичење младих у беседништву у част Зорана Ђинђића

Ниш, 11. фебруара 2016. 

Тема данашње конференције је квалификационо такмичење у беседништву „ Беседе у Зоранову част“. Организује се по 11 пут у знак сећања на покојног премијера, који је темеље модерне Европске Србије видео управо у младим образованим и храбрим људима. Као и сваке године и ове је тема један од његових цитата „ Знање је моћ, ако је незнање моћ, последице су тешке“.Сведоци смо да су мисли и речи Зорана ванвременске и добијају пун смисао управо у данашње време.

Такмичење се одржава у петак 19. фебруара у Сали Симфонијског оркестра са почетком у 19 часова. То је јединствена прилика да се млади и храбри људи афирмишу и искажу своје мишљењедржећи се задате теме.

Позивамо све младе од 18 до 30 година да се пријаве на адреси www.ds.org.rs/besednistvo 

Опширније

Рат саопштењима нишког ДС-а и СНС-а

Ниш, 6. фебруара 2016. 

Демократска странка, као ни грађанке и грађани Ниша заиста не виде да су приоритети СНС, инфраструктурни пројекти, довођење инвеститора и отварање нових радних места. У време власти СНС ниједан значајан инфраструктурни пројекат није реалиозован, ниједан инвеститор није дошао, нема отворених нових радних места, ако не рачунамо радна места на коме су запошљени чланови СНС у јавном сектору.

Кредити који су узимани у време када је ДС са својим коалиционим партнерима управљала градом су узимани управо за инфраструктурне пројекте а кредити које узима град Ниш у време власти СНС су изгледа намењени исплатама зарада и хонорара функционера и прекобројно запослених страначких активиста СНС. У извештају ДРИ се јасно види „способност“ у трошењу новца грађана Ниша.

Демократска странка, док је управљала градом никада није имала проблем са кворумом у скупштини града, нити се ограђивала од ставова изречених за скупштинском говорницом од стране чланова њене одборничке групе у Скупштини града.

Програм ДС на републичком нивоу је прадстављен и јавно доступан за разлику од програма СНС а

Опширније

Има ли Нишлија у Градској кући?

Ниш, 05. фебруара 2016. 

Поштоване Нишлије,

Да ли и ви на путу до посла, пијаце, Тврђаве, срећете људе окупљене пред Градском кућом?

Ја их срећем.

Попричам са њима, чак им и то много значи данас, кад се сви праве да они не постоје.

То су оне Нишлије које су некада уздигнуте главе говориле целом свету "куде је тај Ниш".

Радници и "Раднички" били су симбол нашег веселог, насмејаног, чистог, добро расположеног града.

Града који је своју децу чувао, а своје фабрике уздизао до култа.

Машинска, Електронска, Јастебац...

Била је част бити део тих система.

Опширније

Неспособна СНС власт све више задужује грађанке и грађане Ниша

Ниш, 4. фебруара 2016. 

Досад се градска СНС власт крила иза лажи да је за «све крива претходна власт».

Ових дана је коначно свима постало јасно да је за све проблеме нишлијки и нишлија управо крива неспособна СНС власт.

Уместо да ради на инфрастуктурним пројектима и ствара услове за нове инвестиције, за отварање нових радних места и запошљавање нових људи, градска власт се задужује за текућу ликвидност и исплату обавеза које настају управо због нестручне и неспособне власти.

Од како су дошли на власт, само узимају кредите и задужују грађанке и грађане Ниша.

Градска власт, предвођена СНС у Нишу је 2013. године већ узела кредит за текућу ликвидност у износу од 340 милиона динара, почетком 2014. године је узела још 335 милиона динара и ево сада, почетком 2016. године задужује град Ниш за још 300 милиона динара. Почетком 2015 године је узет и кредит од 2 милијарде динара.

Резултат рада градске власти у Нишу за предходне 4 године је раван нули, која узимањем кредита, задуживањем свих нишлијки и нишлија покушава да сакрије наспособност својих функционера.

Опширније

Адреса одбора

Демократа

...воли да сазнаје нове ствари. Интересује га све што води напретку и бољим решењима проблема.