Вести

ФОРУМ ЖЕНА ДС НИШ: Старијима треба обезбедити сигурност

Ниш, 01. октобра 2016. 

Форум жена Демократске странке у Нишу, организовао је акцију испред ТЦ "Калча" у Нишу поводом Међународног дана старих људи.

Акцију Демократске странке су подржале жене из Социјалдемократске Уније и жене из Нове странке.

Међународни дан старијих особа, међународни дан посвећен старијим особама. Генерална скупштина Уједињених нација изгласала је 14. децембра 1990. Резолуцију 45/106, која је 1. октобра одредила као Међународни дан старијих особа.

Опширније

ФОРУМ ЖЕНА ДС НИШ: Негујмо љубав, а не рат

Ниш, 21. септембра 2016.

Форум жена Демократске странке у Нишу данас обележава Међународни дан мира и указује на последице које рат оставља.

„У рату се не губе само животи, већ се сатиру и људске врлине. Рат дехуманизује човека и етички га разара и зато ми устајемо против рата и сваке врсте насиља. Залажемо се за мир, хуманост, толеранцију и поштовање различитости. Да би се људи различитих нација, вера и  опредељења уважавали потребно је да се доносе такве политичке одлуке које ће подстицати љубав и поштовање, а не мржњу и сукоб. Све ми смо мајке, а сваки војник је нечије дете и зато ми жене желимо да ратови сасвим ишчезну једнога дана“ – изјавила је Јелена Бартон, председница Градског одбора Форума жена Ниш 

Опширније

Нишке демократе против најављених измена Закона о финансирању локалних самоуправа

Ниш, 25. августа 2016. 

Није много времена прошло од конституисања нове Владе Србије, са старим премијером Александом Вучићем, а за грађане Ниша и других градова и општина у Србији стигла је лоша вест. Влада Србије одлучила је да измени Закон о финансирању локалних самоуправа, о чему би требало да гласа Народна скупштина. Измене предвиђају да већи проценат пореза на зараде одлази у републичку касу, а не у локалне буџете као што је то било до сада.

Шта измена закона значи за град Ниш? Значи черупање градског буџета за више од 130 милиона динара. Како су на то реаговали челници града Ниша? Реаговали су тако што су беспоговорно прихватили одлуку своје политичке странке, правдајући је тиме да ће новац бити враћен кроз наводне развојне пројекте.

Опширније

Демократе позивају чланове да се региструју поводом избора

Ниш, 14. јула 2016.  

Демократска странка организује непосредне изборе за председника и потпредседнике странке 24. септембра 2016. године. Право на кандидатуру имају сви чланови Демократске странке који су платили чланарину и попунили ревизиони образац. Демократска странка омогућава свим члановима да се изјасне о томе кога желе за председника, да бирају и буду бирани, што је разликује од других странака сличне оријентације. Осим што сваки члан који испуни претходно поменуте услове има право да гласа, сваки члан ДС-а који прикупи 1000 потписа има право да се кандидује за председника ДС, односно који сакупи 600 потписа има право да се кандидује за потпредседника ДС.

Опширније

За најтежи положај становника Ниша у последњих 50 година криви они који претходне четири године управљају градом

Ниш, 3. јула 2016. 

Одборници Демократске странке, на предстојећој седници Скупштине града Ниша, гласаће против избора предлога кандидата СНС и њених коалиционих партера за руководство града Ниша. СНС и њени нови – стари коалициони партнери су у претходне четири године показали да не знају и не могу одговорно и успешно да управљају градом и да су за најтежи положај становника Ниша у последњих 50 година криви управо они који су и претходне четири године управљали градом. 

ДС ће гласати и против именовања директора јавних предузећа, институција и установа, против предлога за руководства градских општина које ће уследити након поделе плена од стране радне групе СНС која ће одлучивати о расподели јавних предузећа и функција у Нишу. 

Опширније

Адреса одбора

Демократа је

...поуздан. Кад обећа, он испуни. А у сваком случају, увек се јави и објасни шта се десило.