Вести

Потписан споразум о стратешком партнерству

Ниш, 8. јануара 2016. 

Градски одбори Демократске странке и Заједно за Србију су данас на заједничкој конференцији за медије потписали споразум о стратешком партнерству.

„Ово удруживање и стратешко партнерство је засновано на програмској сличности. Оно што нас посебно повезује у граду Нишу је неспособна градска власт која даје обећања од којих грађани не могу да живе. Поред програмске сличности, повезују нас и програмски циљеви.

Значајно је да ћемо покренути израду Програма за развој града Ниша. Програм за развој Града Ниша ће ове две странке  у оквиру удружене опозиције Града Ниша предложити  на разматрање свим опозиционим странкама, нашим партнерима,  након усвајања са њихове стране, ставити га на јавну расправу пред грађане Ниша.

Јако је важно да грађани Ниша знају да постоји неко ко озбиљно брине о њиховим проблемима. Све оно што нас заједно мучи у Нишу јесте велика незапосленост. Преко 36000 људи  у граду нема посао, налази се на бироу рада. Привредници у Нишу једва састављају крај са крајем, муче се са озбиљним такасама и наметима. Пољопривредници такође нису задовољни. То незадовољство се осећа и у примарном здравству. Демократска странка је недавно потписала изјаву о намерама са још шест опозиционих странака и синдикатом Слога. Сваким даном се придружују угледни појединци, синдикати, удружења грађана.

Заједништво ових двеју странака, нуди грађанима једну озбиљну алтернативу градској власти. Истраживање јавног мњења показује колики је раст рејтинга ових двеју странака, и колико су ове странке напредовале и имају поверење грађана.

Опширније

Станковић: Верујем у оно што радим и настојим да сваког дана научим нешто

Ниш, 6. јануара 2016. 

Миодраг Станковић, председник Градског одбора Демократске странке у Нишу, дао је ексклузивни празнични интервју за портал Јужна Србија Инфо. Разговарали смо политици, актуелним градским проблемима, његовом личном искуству, изгледима опозиције на предстојећим локалним изборима...

1. Један сте од млађих кадрова, не само у ДС-у, већ и на градској политичкој сцени. Како се ви осећате у друштву старијих „искуснијих“ колега, а како они гледају на Вас?

Врло рано сам постао свестан својих политичких уверења, тако да питање година старости није и питање мог искуства . Настојим да сваког дана научим нешто. Учим и од млађих и од старијих од себе, и то не морају по правилу бити моји политички истомишљеници. Од неких људи учим како треба да радим, од неких како не треба, али у сваком случају моје знање и политичко искуство је сваким даном све богатије.  Старије и искусније колеге додатно доприносе мом личном усавршавању и захвалан сам им на томе.

2. Како Вам данас изгледа ДС  и не рачунајући Војводину,  да ли се странка опоравља, поготово овде у Нишу?

Ми смо недавно урадили озбиљно истраживање јавног мњења, и драго ми је што овом приликом могу да истакнем да је Демократска странка доживела ренесансу, не само у Србији, него и у Нишу.  Ми смо сада више него озбиљан опонент владајућој коалицији. Посебно задовољство  ми, као председнику Градског одбора ДС , представља чињеница да се за последњих годину дана ниједан члан странке у Нишу  није отишао из ње, а на другој страни имамо велики  прилив младих људи који у Демократској странци и њеном програму и њеним активностима виде шансу да озбиљно ураде нешто за своју земљу и свој град, за своју заједницу. То речито говори о нашем рејтингу у земљи, а посебно у Нишу.

Опширније

Нишке демократе: Традиционална подела бадњака

Ниш, 6. јануара 2016. 

Градски одбор Демократске странке у Нишу, данас је традиционално поделио бадњаке својим грађанима уочи Божића.

"Искористили смо прилику да  поразговарамо  са нашим суграђанима,  да им честитамо Бадњи дан и наступајући Божић и да им у Новој години пожелимо добро здравље, пуно бољу финансијску ситуацију и да у 2016.години добију бољу, одговорнију и стручнију градску власт, која ће им омогућити бољи и квалитетнији живот"  – рекао је Мића Јевтић, потпредседник Извршног одбора Градског одбора Демократске странке у Нишу. 

Опширније

Градска власт изненађена најављеним снегом!


Ниш, 5. јануара 2016. 

Поштоване завејане Нишлије,

Како сте јутрос стигли на посао, ако имате ту срећу да радите? Како сте довели децу до вртића или до парка, да уживају у снегу? Како сте отишли по хлеб? Јесте ли срећно и без последица сишли низ степенице, или прешли преко трга, пешачког прелаза, моста?Јесте ли успели да кроз сметове прођете аутом? Да ли сте покушали да позовете такси? Јесте ли дочекали аутобус?

Ова питања постављам вама, као један од вас, а заправо их треба поставити градској власти, која је дозволила да први пут у новијој историји овог града Ниш буде готово у потпуности блокиран снежним наносима.

Нишлије су од синоћ у невиђеној и скандалозној ситуацији, а Нишлије су и путари, и таксисти, и пешаци, и возачи.Сви они су, услед тоталне неорганизованости градске власти, доведени у незавидан положај да се сами боре са снегом, који је локалну самоуправу изненадио у јануару, мада је био и најављен, за оне који не знају да снег иначе пада зими.

Опширније

Ниш никада није имао неспособнију градску власт

Ниш, 24. децембра 2015. 

Чињеница да је седница Скупштине града заказана за 28.12.2015.године само говори да ће избори бити расписани наредне године пре 28. марта 2016. године чиме  би се избегло заказивање седнице у статутарном обавезујућем термину од три месеца.

После три и по године ове и овакве  власти, Демократска странка сматра да Ниш никада није имао неспособнију градску власт. Дошло је време да се сумирају резултати, а резултати не могу бити чак ни позитивна нула.Ни једно ново радно место, ни једна нова инвестиција, запуштен и руинирани град, предузећа пред колапсом, Ниш на маргини свих важних, политичких и пословних догађаја,  без перспективе, колоне младих нишлијки и нишлија ка другим земљама, смањене плате и пензије, повећани порези, најављења отпуштања.

Опширније

Адреса одбора

Демократа је

...оптимиста. Верује да за сваки проблем постоји решење, само ако се приступи на прави начин и уз добар план.