Вести

Станковић: Верујем у оно што радим и настојим да сваког дана научим нешто

Ниш, 6. јануара 2016. 

Миодраг Станковић, председник Градског одбора Демократске странке у Нишу, дао је ексклузивни празнични интервју за портал Јужна Србија Инфо. Разговарали смо политици, актуелним градским проблемима, његовом личном искуству, изгледима опозиције на предстојећим локалним изборима...

1. Један сте од млађих кадрова, не само у ДС-у, већ и на градској политичкој сцени. Како се ви осећате у друштву старијих „искуснијих“ колега, а како они гледају на Вас?

Врло рано сам постао свестан својих политичких уверења, тако да питање година старости није и питање мог искуства . Настојим да сваког дана научим нешто. Учим и од млађих и од старијих од себе, и то не морају по правилу бити моји политички истомишљеници. Од неких људи учим како треба да радим, од неких како не треба, али у сваком случају моје знање и политичко искуство је сваким даном све богатије.  Старије и искусније колеге додатно доприносе мом личном усавршавању и захвалан сам им на томе.

2. Како Вам данас изгледа ДС  и не рачунајући Војводину,  да ли се странка опоравља, поготово овде у Нишу?

Ми смо недавно урадили озбиљно истраживање јавног мњења, и драго ми је што овом приликом могу да истакнем да је Демократска странка доживела ренесансу, не само у Србији, него и у Нишу.  Ми смо сада више него озбиљан опонент владајућој коалицији. Посебно задовољство  ми, као председнику Градског одбора ДС , представља чињеница да се за последњих годину дана ниједан члан странке у Нишу  није отишао из ње, а на другој страни имамо велики  прилив младих људи који у Демократској странци и њеном програму и њеним активностима виде шансу да озбиљно ураде нешто за своју земљу и свој град, за своју заједницу. То речито говори о нашем рејтингу у земљи, а посебно у Нишу.

Опширније

Нишке демократе: Традиционална подела бадњака

Ниш, 6. јануара 2016. 

Градски одбор Демократске странке у Нишу, данас је традиционално поделио бадњаке својим грађанима уочи Божића.

"Искористили смо прилику да  поразговарамо  са нашим суграђанима,  да им честитамо Бадњи дан и наступајући Божић и да им у Новој години пожелимо добро здравље, пуно бољу финансијску ситуацију и да у 2016.години добију бољу, одговорнију и стручнију градску власт, која ће им омогућити бољи и квалитетнији живот"  – рекао је Мића Јевтић, потпредседник Извршног одбора Градског одбора Демократске странке у Нишу. 

Опширније

Градска власт изненађена најављеним снегом!


Ниш, 5. јануара 2016. 

Поштоване завејане Нишлије,

Како сте јутрос стигли на посао, ако имате ту срећу да радите? Како сте довели децу до вртића или до парка, да уживају у снегу? Како сте отишли по хлеб? Јесте ли срећно и без последица сишли низ степенице, или прешли преко трга, пешачког прелаза, моста?Јесте ли успели да кроз сметове прођете аутом? Да ли сте покушали да позовете такси? Јесте ли дочекали аутобус?

Ова питања постављам вама, као један од вас, а заправо их треба поставити градској власти, која је дозволила да први пут у новијој историји овог града Ниш буде готово у потпуности блокиран снежним наносима.

Нишлије су од синоћ у невиђеној и скандалозној ситуацији, а Нишлије су и путари, и таксисти, и пешаци, и возачи.Сви они су, услед тоталне неорганизованости градске власти, доведени у незавидан положај да се сами боре са снегом, који је локалну самоуправу изненадио у јануару, мада је био и најављен, за оне који не знају да снег иначе пада зими.

Опширније

Ниш никада није имао неспособнију градску власт

Ниш, 24. децембра 2015. 

Чињеница да је седница Скупштине града заказана за 28.12.2015.године само говори да ће избори бити расписани наредне године пре 28. марта 2016. године чиме  би се избегло заказивање седнице у статутарном обавезујућем термину од три месеца.

После три и по године ове и овакве  власти, Демократска странка сматра да Ниш никада није имао неспособнију градску власт. Дошло је време да се сумирају резултати, а резултати не могу бити чак ни позитивна нула.Ни једно ново радно место, ни једна нова инвестиција, запуштен и руинирани град, предузећа пред колапсом, Ниш на маргини свих важних, политичких и пословних догађаја,  без перспективе, колоне младих нишлијки и нишлија ка другим земљама, смањене плате и пензије, повећани порези, најављења отпуштања.

Опширније

Нови Ниш – мртво слово на папиру

Ниш, 18. децембра 2015. 

Поштоване Нишлије,

На простору касарне "Бубањски хероји" до 2017. године треба да засија Нови Ниш. Судећи по томе, међутим, како се актуелна градска власт од 2012. године до данас понаша, и Нови Ниш ће бити још једно мртво слово на папиру, јер инвеститори до данас нису добили грађевинску дозволу, а изговори за то су, благо речено, смешни.

Нови Ниш је, да подсетим, пројекат који је Демократска странка 2011. године успешно започела са америчком компанијом "Clean Earth Capital", тако што је амерички инвеститор 15 хектара земљишта платио милион и по евра, с тим да остатак граду "доплати" у виду стамбеног простора од 21.000 квадратних метара, и да у изградњу стамбено-пословног комплекса са хотелима, апартманима, болницом, аква-парком и бројним другим садржајима, уложи 60 милиона евра.

"Clean Earth Capital" ће, како ствари стоје, бити још један у низу инвеститора које је Демократска странка довела у Ниш, а које ће актуелна градска власт из њега отерати, и то заувек.

Опширније

Адреса одбора

Демократа је

...знатижељан, комуникативан, дружељубив. Никад није равнодушан или уображен. Демократа је увек учесник, ретко само посматрач.