Вести

Рат саопштењима нишког ДС-а и СНС-а

Ниш, 6. фебруара 2016. 

Демократска странка, као ни грађанке и грађани Ниша заиста не виде да су приоритети СНС, инфраструктурни пројекти, довођење инвеститора и отварање нових радних места. У време власти СНС ниједан значајан инфраструктурни пројекат није реалиозован, ниједан инвеститор није дошао, нема отворених нових радних места, ако не рачунамо радна места на коме су запошљени чланови СНС у јавном сектору.

Кредити који су узимани у време када је ДС са својим коалиционим партнерима управљала градом су узимани управо за инфраструктурне пројекте а кредити које узима град Ниш у време власти СНС су изгледа намењени исплатама зарада и хонорара функционера и прекобројно запослених страначких активиста СНС. У извештају ДРИ се јасно види „способност“ у трошењу новца грађана Ниша.

Демократска странка, док је управљала градом никада није имала проблем са кворумом у скупштини града, нити се ограђивала од ставова изречених за скупштинском говорницом од стране чланова њене одборничке групе у Скупштини града.

Програм ДС на републичком нивоу је прадстављен и јавно доступан за разлику од програма СНС а

Опширније

Има ли Нишлија у Градској кући?

Ниш, 05. фебруара 2016. 

Поштоване Нишлије,

Да ли и ви на путу до посла, пијаце, Тврђаве, срећете људе окупљене пред Градском кућом?

Ја их срећем.

Попричам са њима, чак им и то много значи данас, кад се сви праве да они не постоје.

То су оне Нишлије које су некада уздигнуте главе говориле целом свету "куде је тај Ниш".

Радници и "Раднички" били су симбол нашег веселог, насмејаног, чистог, добро расположеног града.

Града који је своју децу чувао, а своје фабрике уздизао до култа.

Машинска, Електронска, Јастебац...

Била је част бити део тих система.

Опширније

Неспособна СНС власт све више задужује грађанке и грађане Ниша

Ниш, 4. фебруара 2016. 

Досад се градска СНС власт крила иза лажи да је за «све крива претходна власт».

Ових дана је коначно свима постало јасно да је за све проблеме нишлијки и нишлија управо крива неспособна СНС власт.

Уместо да ради на инфрастуктурним пројектима и ствара услове за нове инвестиције, за отварање нових радних места и запошљавање нових људи, градска власт се задужује за текућу ликвидност и исплату обавеза које настају управо због нестручне и неспособне власти.

Од како су дошли на власт, само узимају кредите и задужују грађанке и грађане Ниша.

Градска власт, предвођена СНС у Нишу је 2013. године већ узела кредит за текућу ликвидност у износу од 340 милиона динара, почетком 2014. године је узела још 335 милиона динара и ево сада, почетком 2016. године задужује град Ниш за још 300 милиона динара. Почетком 2015 године је узет и кредит од 2 милијарде динара.

Резултат рада градске власти у Нишу за предходне 4 године је раван нули, која узимањем кредита, задуживањем свих нишлијки и нишлија покушава да сакрије наспособност својих функционера.

Опширније

Новим програмом ДС објављује рат сиромаштву и страху

Ниш, 1. фебруара 2016.

Нови изборни програм Демократске странке нуди грађанима наду и храброст. Њиме ДС објављује рат сиромаштву и страху.

ДС је једина странка која има решење за проблеме у држави, та решења су авангардна и храбра, али су и „мелем за љуте ране које постоје у душтвеној, економској, политичкој и другим областима“.

„Обратили смо се овим програмом свим грађанима Србије, залажући се за борбу против владавине једног човека“, и добили подрску од грађана. Усвојен је јуче и на седници ГО.

Оцењујући да је ситуација много тежа него што је представља премијер Александар Вучић, ДС ће настојати да поништи све штетне уговоре које је склопила садашња власт, међу којима и уговор за Београд на води, који је коруптивни посао и донеси богаћење само људима из Вучићевог окружења.

ДС ће преиспитати приватизацију медија, која је уместо да донесе деполитизацију, довела до тога да је медије купила група људи око Александра Вучића.

„Уместо деполитизације медија, добили смо тајкунизацију“, закључак је на седници ГО. ДС се залаже за промену изборног система који мора да буде персонализован, а који омогућио да у парламенту буду људи који су именом и презименом добили највише гласова грађана.

Опширније

Главни одбор ДС: Дефинисање уједињене опозиције до средине фебруара

Београд, 31. јануара 2016. 

Иако се пронео глас по Нишу да ће на данашњем Главном одбору Демократске странке у Београду бити одлучено да се из разговора о будућој коалицији изопште Социјалдемократска странка, Бориса Тадића и Либерално демократска партија, Чедомира Јовановића, то се није догодило.

У те разговоре се укључује и Нова странка као и Покрет „Доста је било“ Саше Радуловића.

Да је ова одлука донета, како се говоркало по граду, то би значајно утицало на даљу судбину опозиционих странака окупљених у Нишу.

Опширније

Адреса одбора

Демократа је

...поуздан. Кад обећа, он испуни. А у сваком случају, увек се јави и објасни шта се десило.