Вести

Нови Ниш – мртво слово на папиру

Ниш, 18. децембра 2015. 

Поштоване Нишлије,

На простору касарне "Бубањски хероји" до 2017. године треба да засија Нови Ниш. Судећи по томе, међутим, како се актуелна градска власт од 2012. године до данас понаша, и Нови Ниш ће бити још једно мртво слово на папиру, јер инвеститори до данас нису добили грађевинску дозволу, а изговори за то су, благо речено, смешни.

Нови Ниш је, да подсетим, пројекат који је Демократска странка 2011. године успешно започела са америчком компанијом "Clean Earth Capital", тако што је амерички инвеститор 15 хектара земљишта платио милион и по евра, с тим да остатак граду "доплати" у виду стамбеног простора од 21.000 квадратних метара, и да у изградњу стамбено-пословног комплекса са хотелима, апартманима, болницом, аква-парком и бројним другим садржајима, уложи 60 милиона евра.

"Clean Earth Capital" ће, како ствари стоје, бити још један у низу инвеститора које је Демократска странка довела у Ниш, а које ће актуелна градска власт из њега отерати, и то заувек.

Опширније

Обезбедићемо посао за све високошколце и зауставити одлазак младих у иностранство

Ниш, 17. децембра 2015. 

Лидер ДС-а Бојан Пајтић је гостујући у Нишу, заједно са Миодрагом Станковићем, председником нишког ДС-а и својим страначким колегама представио нови програм Демократске странке „Нови дневни ред за Србију“, нагласивши да ће програм бити усмерен на изградњу нормалне, правне, демократске и социјално одговорне државе.

Програм Демократске странке окренут је ка томе да се исправи неправда према грађанима Србије који су обесправљени и понижени, а пензионерима се мора вратити отето.

„Највећи проблеми у Србији су незапосленост, сиромаштво и одлазак младих људи у иностранство. Због тога ће Демократска странка да преузме власт у Србији и обезбедити да сваки млади човек који заврши факултет и мастерира, магистрира или докторира у року од шест месеци добије посао, тиме што ће држава преузети плаћање пореза и доприноса уместо послодавца. Онима који оснују мало или средње предузеће омогућићемо да четири године не плаћају порезе на зараде, и на тај начин подстаћи бизнис, а истовремено омогућити да се запосли што већи број људи. Желимо правну, демократску и социјално одговорну државу. Државу у којој ћемо се заједно изборити против сиромаштва и незапослености. Неке делове програма већ реализујемо на северу земље. Један од њих је програм подршке пољопривреди, где се младим брачним паровима који желе да живе на селу омогућава да добију од државе кућу на селу. Такође, програми који ће омогућити веома ниске каматне стопе и субвенције за пољопривреду, за пољопривреднике који желе да подстакну пољопривредну производњу“ – истакао је Пајтић.

Опширније

Миодраг Станковић: Мајстори за кочење инвестиција

Ниш, 14. децембра 2015.

Нажалост, Ниш је управо достигао још један неславни рекорд у историји Србије. Сервирано нам је, наиме, највеће поскупљење накнаде за издавање локацијских дозвола икада, јер је поменута дажбина са досадашњих 980 скочила на 25.000 динара. На предлог Градског већа, Скупштина Града дала је зелено светло за овај потез. 

Оно, међутим, аутоматски значи црвено светло за инвеститоре, којих ионако има премало, или нема уопште у нашем граду.

Тиме падају у воду сва обећања актуелне власти да ће се у Ниш сјатити инвеститори, јер, после скока накнаде за издавање локацијских дозвола од 2.500 посто, они су добили јасан сигнал да нису добродошли.

И они ће отићи негде другде.

Ниш ће остати престоница сиромаштва у Србији и неславни рекордер по томе, али и по рецепту за одбијање оних који би да нешто уложе у овај град.

Опширније

Грађанке и грађани Србије заслужују бољу владу

Ниш, 12. децембра 2015.

Демократска странка у Нишу је данас упознала грађане са основним постулатима свог Програма и кроз разговор са грађанима желела да чује који су највећи проблеми са којима се они сусрећу.

„Претходних 6 месеци, преко 300 стручњака окупљених око Демократске странке радило је на предлогу Програма о коме данас разговарамо са грађанима. Програмом дајемо решења за највеће проблеме са којима се грађани суочавају. Овим разговорима правимо договор за модерну Србију после Вучића. Једино Демократска странка има људе, знање и реалну шансу да од наше земље направи земљу у којој желимо да живимо. Важно нам је да чујемо мишљење грађана. Ово је програм који ћемо преложити ми али је ово и ваш програм, програм за вас. Због тога нам је важно да још једном са грађанима о њему разговарамо и данас и у наредних месец дана. Демократска странка неће одустати. Не прихватамо да се сва неспособност Српске напредне странке сваљује на Владу од пре четири године. И јавни дуг, и дефицит, и њихови мутни послови, и закони који се доносе за њихове пословне партнере, и смањење плата и пензија, и запошљавање њихових страначких активиста, и њихова неспособност да привуку инвеститоре, и чињеница да се за њихове приватне послове Србија задужује – они за све то покушавају да окриве Демократску странку. Демократска странка сада има нове људе који нису компромитовани, који у сваком месту и свакој општини смеју да покуцају свакоме на врата и погледају своје суграђане у очи. Наши људи су наша највећа снага“ – изјавио је Миодраг Станковић, председник Градског одбора Демократске странке у Нишу.

Опширније

Форум жена ДС-а се бори за људска права

Ниш, 10. децембар 2015.

Форум жена ДС-а организовао је данас акцију обележавања Међународног дана људских права испред ТЦ Калча. Акцији су се придружиле чланице опозиционих странака као и функционери Градског одбора Демократске странке у Нишу. Чланице Форума жена у разговору са Нишлијама су подсетиле колико су људска права угрожена и шта треба предузети да би се остварила та права.

– Независност судства, добра казнена политика, унапређење закона, ефикасан рад институција, услови су да Србија постане правна држава, како би поједиац у њој могао да оствари своја права, изјавила је Јелена Бартон, председница Форума жена Демократске странке у Нишу.

Опширније

Адреса одбора

Демократа је

...поштен. Он у политици није због личне користи. Довољна награда му је што му људи верују и бирају га да их заступа у остваривању заједничких интереса.