Вести

Ниш је данас престоница сиромаштва

Ниш, 9. децембра 2015.

Ниш је управо достигао још један неславни рекорд у историји Србије. Сервирано нам је, наиме, највеће поскупљење накнаде за издавање локацијских дозвола икада, јер је поменута дажбина са досадашњих 980 скочила на 25000 динара. На предлог Градског већа, Скупштина града дала је зелено светло за овај потез.

Он, међутим, аутоматски значи црвено светло за инвеститоре, којих ионако има премало, или нема уопште у нашем граду, саопштио је данас Миодраг Станковић, председник Градског одбора Демократске странке у Нишу.

Тиме падају у воду сва обећања актуелне власти да ће се у Ниш сјатити инвеститори, јер, после скока накнаде за издавање локацијских дозвола од 2500 посто, они су добили јасан сигнал да нису добродошли. И они ће отићи негде другде. Ниш ће остати престоница сиромаштва у Србији, и неславни рекордер по томе, али и по рецепту за одбијање оних који би да нешто уложе у овај град.

Опширније

Изборни програм нишког ДС-а окренут борби против сиромаштва

Ниш, 3. децембра 2015.

Демократска странка је усвојила и представила свој програм који је између осталог решење како да изађемо из кризе и изузетно лошег и тешког начина живота до кога нас је довела неспособна власт оличена у СНС.
Свакако да је приоритет јачање економије, отварање нових радних места и запошљавање, наставак ЕУ интеграција, које је демократска странка и отпочела и за време чијег мандата је и потписан споразум о стабилизацији и придруживању, односно самим тим су и отпочели преговори са ЕУ.
Исправност такве политке ДС, иако је тадашња опозиција а садашња власт критиковала и ЕУ и политику придруживања, показује и то да када су тадашњи радикали а садашњи напредњаци дошли на власт, наставили оно што је Демократска странка започела. И то је изгледа једина добра ствар коју су урадили за 3 ипо године колико су на власти.
Актуелна власт жели да сакрије своју неспособност па најављује држане ударе, константно врши притисак на медије а самим тим и на грађане, који у Србији све теже живе и ѕбог чега млади, способни и паметни људи одлазе у иностранство.

Опширније

ДС припремила низ одборничких иницијатива

Ниш, 26. новембра 2015. 

Како је, без обзира на дату реч, онемогућен пренос протекле седнице Скупштине града Ниша, на данашњој конференцији за медије Градског одбора Демократске странке, бавићемо се неким од тема које су биле на тој седници.

Дакле, оно што грађани Ниша нису могли да чују је да су увећане административе таксе. У образложењу стоји да су повећане у складу са растом цена на мало. Закључак је да је тај раст линеарнан, што не одговара истини. Упоређивањем цена из раније важеће и цена из нове Одлуке се види да су вредности повећане од 50% па чак до преко 500%.

Почињем да се бојим да чак ни мали Перица тако не замишља пуњење буџета, који је сам по себи нереалан, а грађани нису могли да виде јер преноса није било, да је још више увећан.

И морам да напоменем, сигуран сам да никаквих техничких сметњи није било, већ да је пренос намерно прекинут од стране власти.

Да је преноса било, грађани би могли да чују и иницијативе одборника Демократске странке. Једна од иницијатива се односила и на ЈКП „Паркинг сервис“.

Опширније

Фингираним извештајима и укидањем преноса СГ власт обмањује јавност

 Ниш, 19. новембра 2015.

Демокрартска странка је на данашњој конференцији за медије имала две теме. О паду индустријске производње у Нишу говорио је Миодраг Станковић, председник Градског одбора Демократске странке у Нишу, а о актуелним дешавањима у Скупштини Града говорио је Владимир Домазет, председник Политичког савета Градског одбора ДС у Нишу и члан Главног одбора ДС-а.

„Саопштење које је издала Управа за привреду, одрживи развој и заштиту животне средине о расту индустријске производње у Нишу, представља још један пример злоупотребе и кршења свих норми, али и покушај обмањивања грађана Ниша.

Зар власт у Нишу заиста уме само да преписује, како туђе, тако сада и своје извештаје?

Зар не увиђа да је само летимичан поглед у документе које обзнањује, довољан да и лаик закључи да су извештаји просто преписани И представљени као актуелни?

Опширније

Протести Демократске странке и осталих опозиционих странака уродили плодом

Ниш, 17. новембра 2015. 

Седница Скупштине града Ниша одржаће се 18. и 19. новембра уз директан телевизијски пренос, закључак је са састанка председника Скупштине града Ниша , одборника Демократске странке Ниш и осталих одборника опозиционих странака, који је одржан после одбијања одборника опозиције да омогуће заседање Скупштине града без директног преноса. 

На овај начин одбрањене су тековине демократских процеса које је започела Демократска странка пре 20 година, па ће грађани и грађанке Ниша имати увид у одлуке које Скупштина града доноси, а које их се на најдиректнији начин тичу.

Захваљујући директном телевизијском преносу, Нишлије ће моћи да прате, на пример, коју имовину град продаје и због чега се врши ребаланс буџета по том основу, како и зашто се план и програм рада установа у области здравства за 2015. годину усвајају у новембру 2015. године, какве су измене планова и програма рада ЈКП Медијана, ЈКП Горица и ЈКП Паркинг сервис за 2015 годину... 

Ово је још једна победа ДС и осталих опозиционих странака, над покушајима неспособне градске власти да под окриљем медијског мрака, наставе са уништавањем преосталих ресурса којима град располаже и да одговорност за своју неспособност, нестручност и нерад пребаце на ДС и остале опозиционе странке.

Градски одбор Демократске странке Ниш наставиће да својим активностима указује на неправилности у управљању градом и његовим ресурсима, при чему је право на информацију свакако нешто на чему ће и надаље инсистирати.

Опширније

Адреса одбора

Демократа је

...пристојан. Никада не вређа друге, без обзира на ситуацију у којој се нађе.