Вести

Време привођења, саслушавања и сатанизације грађана дефинитивно није за нама

13. октобра 2015. 

Поштоване Нишлије,

Време привођења, саслушавања и сатанизације обичних, нормалних, мислећих грађана дефинитивно није за нама. Оно се, упркос томе што су деведесете потучене до ногу, вратило у још горем облику и издању. Власт се више него икада служи репресијом и застрашивањем, а политичари, иако и те како имају преча посла, подносе пријаве против НН лица које би и дете могло да идентификује.

Органи власти раде свој посао, идентификују и саслушавају, преслушавају, а политичарима је лако- они се, у случају да се пријављено лице покаже опаснијим и већом подршком поткованим елементом, у тренутку могу опрати: ја сам пријавио НН лице, не професора тог и тог.

И мирна Бачка.

Али, Бачка је далеко од тога да буде мирна, и Дрина је и даље крива.

Грађани препознају репресију и грађани ће је још једном сломити.

Опширније

Покретање иницијатива за унапређење саобраћаја у Нишу


Ниш, 8. октобра 2015. 

Миодраг Станковић, председник Градског одбора ДС-а у Нишу на данашњој конференцији за штампу изнео је проблеме у саобраћају, али и конкретна решења за њихово решавање.

Свакодневно смо сведоци проблема у саобраћају, поготову у ужем градском делу. Због непостојања жуте траке намењене за саобраћај возила јавног превоза, несавесни возачи, остављају своја возила у десној коловозној траци, приморавајући на тај начин аутобусе и такси возила да возе левом траком и на тај начин успоравају саобраћај а посебно у време саобраћајног шпица кад се ујутру одлази на посао и поподне када се враћају.

Осим што успоравају саобраћај, праве и саобраћајне прекршаје, чиме додатно угожавају безбедност, не само возача других возила већ и пешака. На све то, из града нема никакве реакције, вероватно и зато што и сами градски функционери паркирају своја возила на недозвољеним местима и тако доприносе саобраћајном нереду који влада у граду.

Увођењем жуте траке која би била намењена возилима јавног превоза (аутобуси и такси возила), што је пракса у развијеним градовима са уређеним саобраћајем, убрзао би се проток возила, смањила задржавања на семофорима посебно у ужем градском језгру, чиме би између осталог била и смањена емисија штетних гасова у централном делу града. Ништа мање значајно није ни то што би безбедност свих учесника у саобраћају била подигнута на виши ниво.

Опширније

Неуспех 5. октобра је у недостатку храбрости политичара


Ниш, 5. октобра 2015. 

Председник Градског одбора ДС Миодраг Станковић изјавио је поводом 15 година од пада режима Слободана Милошевића, да су престанак оружаних сукоба и градња демократских институција највећи успеси 5. октобра, који није достигао жељени циљ због недостатка храбрости и одлучности носилаца промена.

Али, да ли данас имамо правну државу - немамо, да ли имамо демократију - немамо, да ли имамо независне медије - немамо и у том погледу домети 5. октобра јесу ограничени.

Не може очекивати нови 5. октобар, јер би то било противприродно окупљање странака, али да ће ДС наставити да инсистира на променама и социјално одговорној држави, рекао је Станковић за ТВ Зона плус.

Опширније

Реорганизација уместо отказа


Ниш, 1. октобра 2015. 

Миодраг Станковић, председник Градског одбора Демократске странке у Нишу, поручио је на конференцији за медије да је уместо отпуштања потребна реорганизација радних места. 

Сведоци смо да градска власт оличена у руководству СНС-а у Нишу, које је у тоталном расулу, стално прети отпуштањем запослених у градској и општинским управама и јавним предузећима. Често се говори о вишку запослених а не говоре да је тај такозвани вишак настао управо у периоду од када су они на власти и то запошљавањем њихових страначких људи, без икаквог плана, систематизације и без описа послова који треба да се обављају у локалној управи и уопште јавном сектору. 

Стога није ни чудно да су грађани све незадовољнији радом градске и општинских управа и оправдано негодују квалитетом услуга које се пружају на шалтерима управа. И уместо да руководство града и општина најзад почне да ради оно што му је и посао, а то је да буде грађанима и привредницима на услузи, они се свађају, прете, смањују плате запосленима у управама а себи повећавају и жале се како су им плате мале, најављују силне отказе све у циљу застрашивања људи. 

Опширније

После фабрика напредна власт решава јавна предузећа – по кратком

Ниш, 23. септембра 2015. 

Демократска странка подсећа на агонију градске власти са нишком Топланом а немоћност и бахатост се наставља на ЈКП „Горица“ и ЈКП „Медиана“.

Како то да успешно предузеће, које у 2014. години добије награду Капетан Миша Анастасијевић, непосредно у 2015. години постане јако проблематично тако да градска власт излаз тражи у делимичном расформирању.

Како то, питају нишке демократе, да се одлука о преузимању појединих делатности ЈКП „Горица“ нађе пред одборницима Скупштине града а да претходно исти ти одборници нису добили извештај о раду овог предузећа за 2014. годину  нити анализу успешности пословања ЈКП „Горица“. Можда није прилика да се покаже грађанима јер због другог круга приватизације Нишка телевизија можда последњи пут уживо преноси седницу Скупштине града.

Зашто нема информација о томе које су одлуке усвојили надзорни одбори ЈКП „Медиана“, ЈКП Паркинг сервис Ниш и ЈКП „Горица“. Зашто грађани Ниша и одборници Скупштине града нису информисани о сталном смањењу пословних прихода у овим предузећима од 2013. године. Ко је одговоран за то?

Опширније

Адреса одбора

Демократа је

...оптимиста. Верује да за сваки проблем постоји решење, само ако се приступи на прави начин и уз добар план.