Вести

Миодраг Станковић – први човек нишких демократа

Ниш, 28. марта 2015. 

Нишке демократе изабрале председника Градског одбора

Миодраг Станковић, досадашњи в.д. председника Градског одбора Демократске странке у Нишу, изабран је за председника Градског одбора нишке Демократске странке.

Избори су одржани у суботу, 28. марта 2015.године. Председник се бирао непосредним путем на пет бирачких места у Нишу. Право гласа имали су чланови странке који су платили чланарину. Од укупног броја бирача са правом гласа, изашло је 86,37% бирача, а за Миодрага Станковића је гласало 98,91% од укупног броја изашлих бирача.

Избори су протекли у демократском духу, уз изузетан одзив бирача, који су изабрали Миодрага Станковића за првог човека нишких демократа.

Миодраг Станковић се, по објављивању резултата, захвалио бирачима на поверењу и најавио да ће се јавности обратити на редовној конфернцији за медије у четвртак, 2.априла.

Градски одбор Демократске странке Ниш 

Опширније

Што пре наћи решење за санацију поплава у Новом селу

Ниш, 26. марта 2015. 

Демократскa странка Ниша одржала је, поводом поплављених подручја града Ниша, конференцију за медије на којој су говорили одборница Скупштине општине Палилула Јелена Бартон и потпредседник ресорног Савета за пољопривреду и развој села ДС Ниш Драган Петровић, као директно угрожено лице због елементарне непогоде која је затекла део града Ниша.

"Већ три месеца житељи Новог села, Горњег и Доњег Међурова, села Бубањ, имају проблем са поплавама. Угрожени су људи, објекти, земљиште и привредни субјекти. Људима је директно угрожено здравље и нарушен нормалан живот. Проблем је настао због гомилања подземних, надземних и атмосферских вода, јер те воде немају где да отичу и дошло је до мешања са отпадним водама из Новог села. Челници градске власти су посетили поплављена места, покушавали да нађу решење и дали непримерен одговор да су куће нелегално саграђане. Одборници у скупштини градске општине Палилула, то су одборници владајуће већине, дали су предлог да се уведе ванредна ситуација и одборници Демократске странке су прихватили тај предлог. Демократска странка тражи да се побољша комуникација између градске власти, надлежних институција и мештана који су директно угрожени", рекла је одборница Скупштине општине Палилула Јелена Бартон.

Она је поручила да није време за политичка препуцавања међу коалиционим партнерима, да је потребна политичка стабилност како би се проблем решио.

"Демократска странка је направила план за каналисање отпадних вода али ми нисмо у власти од 2012. године тако да тај план нисмо могли да спроведемо до краја. У оквиру плана за санацију Демократска странка предлаже дугорочно решење, да се стави у функцију трафо станица и да се активира пумпна станица која би нагомилану атмосферску воду одводила у реку", додала је Јелена Бартон.

Опширније

ДС Ниш осуђује пребијање народног посланика

Ниш, 24. марта 2015. 

Саопштење поводом пребијања народног посланика странке "Заједно за Србију" Благоја Брадића

Пребијање народног посланика опозионе странке "Заједно за Србију" Благоја Брадића које се десило овог викенда у нишком ресторану "Бановина", и још увек неразјашњене околности овог насилничког дела, доказ су да се у Србији то што је неко на супротној страни, још увек скупо плаћа.

Из, за сада расположивих информација, наиме, може се извући само тај закључак.

Инцидент, како званичници називају овај напад, десио се у истој згради у којој је организована прослава Покрета социјалиста. Нишка Демократска странка не жели да повезује ова два догађаја, али управо из тог разлога очекује и резултате истраге који зачуђујуће дуго касне.

Надамо се да овај напад на посланика Брадића не најављује методе из деведесетих година, и да ће овај случај бити врло брзо решен, како би се отклониле све сумње и нагађања око мотива напада, из кога је посланик једне опозиционе странке изашао са тешким повредама, поручују нишке демократе.

Градски одбор Демократске странке Ниш 

Опширније

Грађани су незадовољни, зар власт то не види?

Ниш, 19. марта 2015. 

На конференцији за медије у Нишу, демократе су послале јасну поруку градској власти да у граду треба много тога да се мења. Незадовољство грађана је сваким даном све веће. Проблеми се не решавају, а тичу се многих битних ствари од значаја за свакодневни живот.

"Многи грађани данас жмуре, јер их је срамота ове неспособне власти. Многи су данас свесни да су поверовали лажним обећањима, обећањима која су им давали људи који данас управљају нашим градом. Ми не смемо да жмуримо. Демократска странка тражи да се крене са решавањем горућих проблема, јер има их пуно.

Већ дуже време указујемо како нећете, не умете или не знате да водите овај град. Докажите да грешимо, али не тако што ћете се разрачунавати међу собом, укидати повластице пензионерима, не тако што ћете иселити Дом планинара или још једном увећати порез како би попунили рупе у буџету. Нису вас грађани зато бирали.

Уколико не знате шта је проблем у граду, обавештавамо вас да многа јавна предузећа не функционишу, да је један део града поплављен, да касне плате, да постоји огроман проблем у ЈКП 'Топлана', ЈКП 'Горица', Хитној помоћи, као и у многим другим предузећима и установама, да је саобраћај у колапсу због изрованих улица и ударних рупа, да се зграда Швајцарије обрушава и прети да угрози некога и зато Демократска странка пита актуелну градску власт шта грађани плаћају кроз комуналне и остале таксе у протекле, готово, три године", рекао је Милош Пауновић, председник Извршног одбора Демократске странке у Нишу.

Опширније

Мањи број незапослених – обично шминкање реалности!

Ниш, 18. марта 2015. 

У Нишу и шест околних општина без посла је у јануару било 51.577 особа, што је за 3.300 мање него у истом месецу прошле године – говоре подаци са евиденције нишке филијале Националне службе за запошљавање.

У самом граду Нишу незапослених је у јануару било 34.891, односно 2.294 мање него почетком 2014.године. Ово смањење постоји, али по свему судећи, само на папиру.

Мање евидентираих особа на тржишту рада не значи и већи број запослених, на шта изношење оваквих података у јавност, без сумње, жели да укаже.

Ново стање није последица запошљавања, став је нишке Демократске странке. Један број људи се скида са евиденције јер се добровољно одјавио и отишао на север земље, где се у потрази за послом и настанио.

Сваког месеца, не мали број житеља целокупног југа Србије, па и Нишлија, покушава да своју будућност изгради у иностранству. Многи млади стручњаци и талентовани људи разних струка и профила одлазе у стране компаније одмах након школовања. И они се скидају са евиденције Службе за запошљавање.

Велики број незапослених лица се брише са евиденције због кашњења са пријављивањем у заказаном року и због тога добијају забрану евидентирања у трајању од 6 месеци.

Опширније

Адреса одбора

Демократа је

...оптимиста. Верује да за сваки проблем постоји решење, само ако се приступи на прави начин и уз добар план.