Вести

Зашто нема инвестиција у Нишу?

Ниш, 16. априла 2015. 

Демократска странка истиче да је град Ниш један од најнеразвијенијих градова у Србији. У време кад је ДС био на власти отворене су фирме Yура, Шинвон, Бенетон… почео је пројекат Јохнсон Елецтриц, а у исто време реновирана је хала и стадион Чаир. За тренутну лошу ситуацију у граду оговорна је градска власт како кажу и ништа се не ради по питању изласка града из кризе у којој се налази.

“Шта је тренутна актуелна власт од 2012. године до данас урадила у Нишу што се тиче инвестиција? Одговор је једноставан. Ништа. Једино шта су урадили је то што су збрињавали своје кадрове у јавним предузећима. Сваки дан људи остају без посла, у Вагонки и Локомотиви око 500 људи је остало без посла. Ниш је индустријски град и без подизања индустрије нема бољитка овом граду. Тренутно 40.000 људи у Нишу се налази на евиденцији Националне службе за запошљавање“ – рекао је Дејан Чупић, координатор ресорног савета за привреду и финансије у Демократској странци у Нишу.

У демократској странци кажу да је град Ниш у великој конфузији и просто се не види начин како град може да реши проблем. Једини начин који градска власт види као решење проблема је узимање кредита. Кредити се узимају како би се измириле текуће потребе.

Опширније

Покажимо Србији колико нас има

Ниш, 9. априла 2015. 

Демократска странка одржаће 25. априла велики митинг у Београду. Нишке демократе су на данашњој конференцији за медије позвале све грађане да се прикључе митингу против актуелне власти.

„Демократска странка је одлучила да организује митинг на годишњицу треће Владе СНС-а. Овај митинг је изнуђен потезима актуелне Владе и Демократска странка жели да покаже храброст и жељу да се заједно са свим незадовољним грађанима, а знамо да их има доста, даље бори за визију развијене Србије за нова радна места, против смањења плата и пензија, за бољи живот, за слободну Србију.

Сваком данас је јасно да у Србији није добро и да у Нишу никада није било горе. Зато се окупљамо, да јасно кажемо да нам је доста овакве Владе, доста нестручности, бахатости, незнања и све тежег живота...да желимо нормалну Србију“ – рекао је Миодраг Станковић, председник Градског одбора Демократске странке у Нишу.

Демократска странка је стуб демократије и има обевезу да и данас буде стожер свим опцијама које се залажу за демократију, слободу говора и да се на цивилизован начин укаже на оно са чим се не слажу када је у питању политика садашње владе. ДС се залаже да сви медији имају право да питају шта их интересује а да због тога не буду санкционисани – истичу демократе.

Опширније

Нишлије, врата Демократске странке су вам увек отворена!

Ниш, 2. априла 2015. 

На седници Градског одбора Демократске странке Ниша верификован је избор председника Миодрага Станковића, који је на непосредним изборима изабран већином гласова бирача са правом гласа, чланова Демократске странке. Градски одбор Демократске странке у Нишу изнео је податак о излазности на изборима који је импонзантан, и релевантан је показатељ озбиљности рада у претходном периоду. Поводом избора за председника Миодраг Станковић се обратио јавности на редовној конференцији за медије која је одржана у просторијама ДС-а.

"Најпре ћу искористити прилику да се захвалим члановима Демократске странке у Нишу, који су још једном показали храброст и одговорност изашавши на изборе за председника Градског одбора ДС у Нишу и свакако да се захваљујем и на указаном поверењу које поред тога што представља част представља и велику обавезу. Уверен сам да ћу знати да оправдам указано поверење. Бити на челу једног од највећих градских одбора у Србији значи пре свега пружити грађанима наду у то да Србија може и мора наставити тамо где је стала. За мене је то основни и приоритетни задатак.

Демократска странка већ три године указује на неспособност градске власти да се ухвати у коштац са проблемима, а која се бавила самом собом, нападањем Демократске странке, стварањем додатних проблема у ионако тешкој ситуацији у граду, безидејним управљањем градом, без икаквог плана. Доказ да смо у праву је и одлука о распуштању СНС у Нишу.

Опширније

Коалиција у Нишу спала на два слова?

Ниш, 1. априла 2015. 

Градски одбор нишког ДСС-а ускратио је апсолутну подршку Срској напредној странци у Нишу. Ова странка није усамљена у покушају и намери да опере руке од учешћа у коалицији која је довела град на ивицу опстанка.

Недавно су и лидери Коалиције за Ниш, као и Нишке приче оповргли изјаве градоначелника Перишића да су део владајуће коалиције, те се њихови ставови нису поклопили са ставом напредњака у Нишу, који тврде супротно.

Најновији догађаји унутар коалиције и посете уважених представника врха СНС-а нишком огранку још више потврђују убеђење да Српска напредна странка у Нишу полако остаје једини путник на броду који тоне, уз званичну, али прилично танку подршку социјалиста.

Нишке демократе подсећају да су свој опозиоциони мандат носили доследно и достојанствено, искористивши га за јачање странке и конструктивно указивање на најбоља решења горућих питања, у ситуацији када владајућа коалиција грађанима практично није понудила – никаква решења.

Нишке демократе остаће и даље на правом путу, и грађанима понудити програме који неће зависити од чисто страначких интереса. Недопустиво је да град због превирања у актуелној коалицији постане жртва неспособности актуелне власти, а његови грађани жртве ускостраначких сукоба, поручује нишки ДС.

Градски одбор Демократске странке Ниш 

Опширније

Миодраг Станковић – први човек нишких демократа

Ниш, 28. марта 2015. 

Нишке демократе изабрале председника Градског одбора

Миодраг Станковић, досадашњи в.д. председника Градског одбора Демократске странке у Нишу, изабран је за председника Градског одбора нишке Демократске странке.

Избори су одржани у суботу, 28. марта 2015.године. Председник се бирао непосредним путем на пет бирачких места у Нишу. Право гласа имали су чланови странке који су платили чланарину. Од укупног броја бирача са правом гласа, изашло је 86,37% бирача, а за Миодрага Станковића је гласало 98,91% од укупног броја изашлих бирача.

Избори су протекли у демократском духу, уз изузетан одзив бирача, који су изабрали Миодрага Станковића за првог човека нишких демократа.

Миодраг Станковић се, по објављивању резултата, захвалио бирачима на поверењу и најавио да ће се јавности обратити на редовној конфернцији за медије у четвртак, 2.априла.

Градски одбор Демократске странке Ниш 

Опширније

Адреса одбора

Демократа је

...поуздан. Кад обећа, он испуни. А у сваком случају, увек се јави и објасни шта се десило.