Вести

Безбедност младих зависи од социо-економских услова живота

Ниш, 21. августа 2014. 

27 одсто незапослених у Нишу чине млади, а њихова безбедност зависи од социо-економских услова живота, речено је на редовној конференцији за новинаре у Градском одбору Демократске странке.

Социјална, економска и политичка безбедност младих људи била је тема редовне прес конференције у седишту ДС-а. У овој странци подржавају борбу против криминала, али истичу да је безбедност младих комплексна категорија која је утемељена на друштвеним и економским чиниоцима.

Не охрабрује податак да чак 16 % младих у нашем граду живи испод границе сиромаштва, што генерално угрожава њихову безбедност, речено је у седишту нишких демократа. 

Опширније

Нишу треба Локални акциони план за младе

Ниш, 14. августа 2014. 

Ниш је један од малобројних градова који немају Локални акциони план за младе, кажу у Демократској странци у Нишу. Њиме би се истакли проблеми, али и начин и време њиховог решавања. Како тврде, нису задовољни ни положајем младих, као и начином обележавања Дана младих у Нишу.

Млади у Нишу су у веома лошем положају, сматрају у нишкој Демократској странци. Један од главних проблема, према њиховом мишљењу, је то што наш град нема акциони план за младе.

У нишкој Демократској странци нису задовољни ни обележавањем Дана младих.

Из ове странке такође кажу да у 2013. години од 11 пројеката за младе, извештаји нису поднети за 6, чија је укупна вредност 1.000.000 динара. 

Опширније

У Медијани је било страначког запошљавања

Ниш, 07. августа 2014. 

У претходне две године у нишкој Општини Медијана било је запошљавања, а да се све то ради политичким путем потврђује и аудио-снимак из СНС-а, рекао је народни посланик ДС-а Душан Милисављевић.

Иако је на последњој седници Скупштине Медијане, одлазећи председник Небојша Крстић рекао да у последње две године у Општини није било нових запошљавања, Душан Милисављевић, који је уједно и одборник у Медијани, каже да то није тачно.

Наглашава да су нови службеници примљени преко комисија чији је број увећан.

- Под руководством ове већине у Медијани је направљено 9 комисија. Раније је био тај број за две трећине мањи и јасно је да су те комисије само место за удомљење страначких првака Српске напредне странке, који су лепили плакате, па сада морају да се збрину - рекао је Милисављевић.

Опширније

Неоправдано непостојање Дома Здравља у Нишкој Бањи

Ниш, 31. јула 2014. 

Иако је завшен пре две године, Дом здравља у Нишкој Бањи још увек не ради. У овој општини, стоматолошка и амбуланта опште праксе, као и одељење хитне помоћи, смештени су у објекте за које се плаћа закупнина, па је неоправдано оклевање надлежних да их ставе у функцију, речено је на конференцији за новинаре у градском одбору Демократске странке.

Најава о отварању Дома здравља у Нишкој Бањи у октобру прошле године није се обистинила. Објашњење да је овај репрезентативни објекат примарног здравства предимензиониран, па да зато није стављен у финкцију, звучи нелогично, јер су поједине амбуланте смештене у објекте који су у поступку реституције, казе Јован Јовановић, председник Општинског одбора Демократске Странке у Нишкој Бањи.

Приликом пројектовања Дома здравља у Нишкој Бањи, планирано је да ова установа, која располаже и специјалистичким службама, буде на услузи 20.000 корисника, становника општине Нишка Бања, речено је у градском одбору Демократске Странке.

Опширније

Особе са инвалидитетом у Нишу траже боље услове паркирања

Ниш, 24. јула 2014. 

“Инвалиди града Ниша траже повећање времена паркирања и броја паркинг места за аутомобиле којима се возе ,као и набавку нископодних аутобуса градског превоза прилагођених овој категорији градјана,старијим особама и мајкама са малом децом“, рекла је на конференцији за новинаре градског Одбора ДС-а Олгица Пљевачић, секретар Удружења оболелих од мултипле-склерозе. 

Као нестраначка личност, у име 30.000 инвалида који живе на подручју града, Олгица Пљевачић је скренула пажњу на то да постојећи број паркинг места намењених тој популацији треба повецати за 35. Она је упозорила и на несавесне возаче који злоупотребом налепница које указују да је у колима инвалидно лице,бесправно заузимају паркинг простор у центру Града. Она додаје да би Управа за енергетику и саобрацај, као и Паркинг сервис, требало ревносније да примењују Закон приликом оваквих прекршаја.

Указано је и на потребу да време паркирања за аутомобиле инвалидних лица буде продужено на 3 сата. Због чињенице да полвина од 60 одсто инвалида који су добили бесплатне карте за градски превоз, не може да их користи због неадекватних возила,затражено је и да критеријум за избор градских превозника не буде само цена услуге,већ и прилагођеност аутобуса инвалидним лицима.

Опширније

Адреса одбора

Демократа је

...знатижељан, комуникативан, дружељубив. Никад није равнодушан или уображен. Демократа је увек учесник, ретко само посматрач.