Вести

Шта ће бити са Галеријом Савремене ликовне уметности у Нишу?

Ниш, 8. јуна 2017. 

Решењем Агенције за реституцију, Галерија Србија, у центру Ниша, биће враћена наследницима власника, како у документу стоји већ од 1. јуна 2017. године. Руководство Галерије и запослени у обавези су да испразне простор до овог датума. Галерија Савремене ликовне уметности у Нишу има изузетно богат фонд слика, графика и скулптура, 1500 уметничких дела, која се сада чувају у савремено опремљеном депоу.

Постоји и добро уређена радионица за рестаурацију слика. Настао је велики проблем, који далеко превазилази моћ ове установе културе, а очигледно и локалне самоуправе, града Ниша, да реши питање адекватног чувања вредних дела, насталих у претходних 40 година.

Опширније

ПЛАВА ПАРАДА У НАШЕМ ГРАДУ

Ниш, 5. јуна 2017. 

Председник Градског одбора Демократске странке у Нишу, Миодраг Станковић оштро реагује на градска дешавања претходних дана.

“Некада народна Милиција, данас модерна Полиција је поносно парадирала и приказала одлучну вежбу заштите од тероризма. Демократска странка није против рекламе и представе Полиције, али не у центру града. Први задатак Полиције јесте да чува ред и мир у интересу грађана, зато се раније и звала народна Милиција. Имали смо затворене улице на хришћански празник “Задушнице“, саобраћајни колапс не само у граду већ и на аутопуту, општу гужву и отежано кретање људи ради завршавања основних обавеза. Стојимо на страни Полиције, требају да буду оспособљени, опремљени и да им се повећају плате, али морају да раде у корист грађана и да им олакшавају живот а не отежавају.

Опширније

Демократска странка подржала протест грађана Пантелеја

Ниш, 26. маја 2017. 

Пре неколико дана одржан је протест станара новоизграђеног насеља поред Студеничке улице у Пантелеју. Подсећамо да се у последњих 10 година у овом насељу населило више од 5000 људи и да ова власт у последњих 5 година није урадила апсолутно ништа да би овим људима побољшала услове за живот. Нема споредних улица које би повезале Студеничку улицу са изграђеним зградама, нема кишне канализације, паркинга, а о дечијим игралиштима да не говоримо. Посебна прича је градски превоз на линији број 5 где саобраћају потпуно неусловни аутобуси стари и преко 20 година. 

Подсећамо да је ова власт преузела одговорност да заврше неке велике пројекте који су започети и доводени такорећи до краја, у време када је Демократска власт вршила власт у Граду и Општини Пантелеј. Започет је Сомборски булевар, северни колектор, булевар Медијана за чији завршетак је потребно још врло мало новца, а чији се дефинитивни крај сада и не назире.

Опширније

Национална служба за запошљавање - служба за запошљавање кадрова СНС

Ниш, 23. маја 2017. 

Иако је, како и сам назив каже „НАЦИОНАЛНА служба за запошљавање“ , институција која треба да спороводи активности на запошљавању СВИХ грађанки и грађана Србије, НСЗ у Нишу је изгледа постала служба за ЗАПОШЉАВАЊЕ ЧЛАНОВА СНС. Наиме, и поред важења закона о забрани запошљавања у јавном сектору, НСЗ у Нишу је запослила функционере и функционерке СНС у Нишу и то као „саветнике“ , „евидентичаре“, „возаче“ и „организаторе“... Наравно, као и све досад, БЕЗ КОНКУРСА, а због „повећаног обима посла“.

О каквом се повећаном обиму посла ради, када је све мање лица на евиденцији НСЗ?

Опширније

Стоп распродаји имовине Града Ниша!

Ниш, 16. маја 2017. 

Недавно је потписан Уговор о продаји дела земљишта на локацији „Лозни калем“ у непосредној близини Нишке бање филипинској фирми, за 2 милиона евра. Наводно ће та фирма у наредних 10 година запослити 1250 радника за које ће од Владе Србије добити по 6800 евра по запосленом. Дакле за уложена 2 милиона добиће 8,5 милиона евра?! О каквом економски исплативом потезу се овде ради? Или се можда наставља распродаја имовине града Ниша? Град Ниш расписао је оглас за продају 15 некретнина, међу којима и локал у центру града, чија почетна цена износи више од милион евра, а на јавном надметању за куповину те имовине града које је било 25. априла није било заинтересованих?!Случајно или намерно?! У Србији се одувек знало да добар домаћин тежи да своју имовину сачува и увећа, а кад почне да је распродаје, то значи да је он лош домаћин и да ће ускоро бити сиромах. Лако је расподати имовину а тешко је сачувати.

У време вршења власти Демократске странка за само 4 године, од 2008-2012 године, отворене су фабрике Јура, Схинwон, Бенеттон, направљени су најважнији и најтежи кораци за долазак компаније Јохнсон Елецтриц, отворено низ малих и средњих предузећа. Град је добио више нових булевара, изграђено је 15 нових кружних токова, изграђена једна и реконструисано више основних и средњих школа, изграђено и реконструисано 7 обданишта, 7 здравствених установа и још много значајних инвестиција. За 5 година власти СНС у Нишу, нема никаквих резултата осим афера и распродаје имовине.

Опширније

Адреса одбора

Демократа је

...искрени борац за социјалну правду. Свака неправда и свако угрожено право га одмах покрену на акцију. Његови суграђани сматрају га најбољим адвокатом својих интереса.