Вести

Демократе захтевају оставку менаџмента Топлане

Ниш, 11. октобра 2016. 

Демократска странка је забринута зато што сматра да се град Ниш опасно приближава ивици колапса. Да пропаст нашег града није само теоријска могућност, јасно се види и на конкретном примеру у вези са нефункционисањем даљинског грејања.

Протеклих дана смо од надлежних могли чути да систем грејања није спреман за предстојећу грејну сезону. А то су Нишлије већ осетиле. Грађани који плаћају централно грејање смрзавају се у својим становима, а њихова деца у вртићима и школама. И док је крајње неизвесно да ли ће сезона грејања у Нишу почети на време, из нишке Топлане стижу изјаве да су грађани сами криви за такву ситуацију. Свако нормалан би се могао запитати како то грађани могу бити криви за неспособност политичара?

У демократији је уобичајено да народ критикује власт, али је у Србији ситуација окренута на главачке: политичари на власти критикују народ.

Градска власт је недавно на седници скупштине града донела одлуку да се Топлана додатно задужи са 200 милиона динара, како би санирала своја ранија дуговања.

Како да оценимо рад актуелне власти осим као системску неспособност за вођење градских послова!

Опширније

Миодраг Станковић: „Демократска странка са новим председником креће у реформе“

Ниш, 01. октобра 2016. 

Након објаве резултата гласања да је нови председник Демократске странке Драган Шутановац, појавили су се непримерени коментари неких уважених чланова странке, оцењује Миодраг Станковић председник Градског одбора Нишког ДС-а.

„Драган Шутановац јесте борац за људска права, слободу говора, независне медије, европске вредности, једнаке шансе за све, пре свега за младе људе, такав је био кад сам га упознао пре више од десет година, а такав је и данас. То је потврдио на транспарентним демократским изборима, где је на отвореним дебатама јасно и конкретно заступао нови курс странке и предлоге решења за многа питања како унутар организације тако и у решавању нагомиланих проблема у држави“, нагласио је Станковић и додао, “ако је неком од кандидата, након избора за председника остала горчина и повређена сујета, то је прихватљиво и то треба да задржи за себе али није у реду да то своје незадовољство и велико разочарање исказује јавно на начин који није својствен и не приличи демократама.“

Опширније

ФОРУМ ЖЕНА ДС НИШ: Старијима треба обезбедити сигурност

Ниш, 01. октобра 2016. 

Форум жена Демократске странке у Нишу, организовао је акцију испред ТЦ "Калча" у Нишу поводом Међународног дана старих људи.

Акцију Демократске странке су подржале жене из Социјалдемократске Уније и жене из Нове странке.

Међународни дан старијих особа, међународни дан посвећен старијим особама. Генерална скупштина Уједињених нација изгласала је 14. децембра 1990. Резолуцију 45/106, која је 1. октобра одредила као Међународни дан старијих особа.

Опширније

ФОРУМ ЖЕНА ДС НИШ: Негујмо љубав, а не рат

Ниш, 21. септембра 2016.

Форум жена Демократске странке у Нишу данас обележава Међународни дан мира и указује на последице које рат оставља.

„У рату се не губе само животи, већ се сатиру и људске врлине. Рат дехуманизује човека и етички га разара и зато ми устајемо против рата и сваке врсте насиља. Залажемо се за мир, хуманост, толеранцију и поштовање различитости. Да би се људи различитих нација, вера и  опредељења уважавали потребно је да се доносе такве политичке одлуке које ће подстицати љубав и поштовање, а не мржњу и сукоб. Све ми смо мајке, а сваки војник је нечије дете и зато ми жене желимо да ратови сасвим ишчезну једнога дана“ – изјавила је Јелена Бартон, председница Градског одбора Форума жена Ниш 

Опширније

Нишке демократе против најављених измена Закона о финансирању локалних самоуправа

Ниш, 25. августа 2016. 

Није много времена прошло од конституисања нове Владе Србије, са старим премијером Александом Вучићем, а за грађане Ниша и других градова и општина у Србији стигла је лоша вест. Влада Србије одлучила је да измени Закон о финансирању локалних самоуправа, о чему би требало да гласа Народна скупштина. Измене предвиђају да већи проценат пореза на зараде одлази у републичку касу, а не у локалне буџете као што је то било до сада.

Шта измена закона значи за град Ниш? Значи черупање градског буџета за више од 130 милиона динара. Како су на то реаговали челници града Ниша? Реаговали су тако што су беспоговорно прихватили одлуку своје политичке странке, правдајући је тиме да ће новац бити враћен кроз наводне развојне пројекте.

Опширније

Адреса одбора

Демократа је

...пристојан. Никада не вређа друге, без обзира на ситуацију у којој се нађе.