Вести

У току пријава за такмичење Беседе у Зоранову част

Ниш, 15. фебруара 2017. 

Такмичење “Беседе у Зоранову част” ове године се одржава по 12. пут, у знак сећања на премијера Зорана Ђинђића. Познато је колико је Зоран Ђинђић веровао у младе, едуковане и храбре људе. Славећи живот Зорана Ђинђића, ове године ће беседништво Зорану у част бити одржано под темом “Да млади људи не би одлазили у свет, потребно је да свет доведемо у земљу”.

Као и свих претходних година организатори овог такмичења, Демократска странка и Фондација “Др Зоран Ђинђић” учешће младих у овом беседништву сматрају врло важним за промоцију визије и вредности модерне Србије, које је управо дефинисао др Зоран Ђинђић. Циљ такмичења је, поред тога да се младим људима омогући да искажу своје потенцијале и унапреде вештине беседништва.

Опширније

Хлеб се продаје на кришку, а функционери седе у топлим канцеларијама!

Ниш, 4.фебруара 2017. 

Опет редови, опет поскупљења, опет рачуни, опет протести.

Понављају нам се догађаји из деведесетих.

Напредна странка, која је на власти, не чини ништа да помогне напаћеном народу. Напротив! Обећавали су бољи и богатији живот. Од тога, очигледно, ништа! Колоне гладних и изнемоглих радника пропалих Нишких фирми, после вишегодишње борбе за своја права, добили су по један минималац крајем прошле године и то је све. Радници настављају да чекају и да се надају?

Премијер се хвали да БДП расте и да ће ове године Србија имати највећи привредни раст у Европи. Демократска странка упозорава власт- доста је популизма! Људи су гладни, хлеб се продаје на комад (5 динара за кришку) у болницама нема лекова и лекара, Нишлије поново протестују због астрономских рачуна за грејање! Како је то кренуло на боље и за кога?

Опширније

СНС да се одлучи да ли је директор Пчелице прекршио етички кодекс или не!

Ниш, 1. фебруара 2017. 

СНС у Нишу и поред захтева родитеља и Демократске странке и доказаних неправилности у раду од стране директора установе Пчелица, најпре гласа да је директор прекршио етички кодекс, а затим не жели да о томе обавести Владу Републике Србије.

Да ли то значи да се већ унапред зна да ће на конкурсу који је у току бити изабран нови стари директор, за кога су сами признали да је прекршио кодекс, али без обзира на то добар је за директора?

Да ли је то прича о способним руководиоцима високог морала, поштеним конкурсима, јавности у раду, којом нас лидери СНС стално подсећају? Или то значи да за њих закони не важе, за њих су они мртво слово на папиру?!

Опширније

Нишки ДС подржава станаре у борби за јефтиније грејање

Ниш, 25. јануара 2017. 

Нова стара градска власт у Нишу, оличена у СНС и њеним коалиционим партнерима наставља са понижавањем грађана и грађанки Ниша. И док их са ТВ бомбардују информацијама да никада нису боље живели и да бољи живот само што није, локална власт никако да изађе из ВД стања.

Градска топлана још увек има директора који је у статусу ВД, и то стање директора Градске топлане нас из године у годину доводи до све већих проблема, док се Градска власт оглушује о све позиве и стално мења цену грејања, али увек на више, иако цене енергената на основу којих се и формира цена грејања не иду на више. Градска власт никако да распише конкурс за избор директора Топлане, јер вероватно одговара такво ВД стање. А грађани Ниша плаћају и до 2,5 пута скупље грејање у односу на Београђане, иако имају далеко мања примања од њих.

Опширније

Нишке демократе поделиле бадњаке суграђанима

Ниш, 06. јануара 2017. 

Демократска странка у Нишу традиционално пред Божић поделила је бадњаке грађанима Ниша, на више локација у граду.

"Данас грађани Ниша и југоисточне Србије тешко живе, велики је број незапослених, радницима су смањене плате, пензионерима пензије, рачуни за струју, грејање и остали свакодневни трошкови су све већи и већи.

Са жељом да живот у 2017. години крене на боље, Демократска странка свим православним верницима који по јулијанском календару прослављују Бадњи дан и Божић, жели мир, срећу и благостање" - поручио је Миодраг Станковић, председник Градског одбора Демократске странке у Нишу. 

Мир божји, Христос се роди!  

Опширније

Адреса одбора

Демократа

...воли да сазнаје нове ствари. Интересује га све што води напретку и бољим решењима проблема.