ИНФО

Вести

ФОРУМ ЖЕНА ДС НИШ: Негујмо љубав, а не рат

Ниш, 21. септембра 2016.

Форум жена Демократске странке у Нишу данас обележава Међународни дан мира и указује на последице које рат оставља.

„У рату се не губе само животи, већ се сатиру и људске врлине. Рат дехуманизује човека и етички га разара и зато ми устајемо против рата и сваке врсте насиља. Залажемо се за мир, хуманост, толеранцију и поштовање различитости. Да би се људи различитих нација, вера и  опредељења уважавали потребно је да се доносе такве политичке одлуке које ће подстицати љубав и поштовање, а не мржњу и сукоб. Све ми смо мајке, а сваки војник је нечије дете и зато ми жене желимо да ратови сасвим ишчезну једнога дана“ – изјавила је Јелена Бартон, председница Градског одбора Форума жена Ниш 

Opširnije

Вести

Нишке демократе против најављених измена Закона о финансирању локалних самоуправа

Ниш, 25. августа 2016. 

Није много времена прошло од конституисања нове Владе Србије, са старим премијером Александом Вучићем, а за грађане Ниша и других градова и општина у Србији стигла је лоша вест. Влада Србије одлучила је да измени Закон о финансирању локалних самоуправа, о чему би требало да гласа Народна скупштина. Измене предвиђају да већи проценат пореза на зараде одлази у републичку касу, а не у локалне буџете као што је то било до сада.

Шта измена закона значи за град Ниш? Значи черупање градског буџета за више од 130 милиона динара. Како су на то реаговали челници града Ниша? Реаговали су тако што су беспоговорно прихватили одлуку своје политичке странке, правдајући је тиме да ће новац бити враћен кроз наводне развојне пројекте.

Opširnije

Вести

Демократе позивају чланове да се региструју поводом избора

Ниш, 14. јула 2016.  

Демократска странка организује непосредне изборе за председника и потпредседнике странке 24. септембра 2016. године. Право на кандидатуру имају сви чланови Демократске странке који су платили чланарину и попунили ревизиони образац. Демократска странка омогућава свим члановима да се изјасне о томе кога желе за председника, да бирају и буду бирани, што је разликује од других странака сличне оријентације. Осим што сваки члан који испуни претходно поменуте услове има право да гласа, сваки члан ДС-а који прикупи 1000 потписа има право да се кандидује за председника ДС, односно који сакупи 600 потписа има право да се кандидује за потпредседника ДС.

Opširnije

Вести

За најтежи положај становника Ниша у последњих 50 година криви они који претходне четири године управљају градом

Ниш, 3. јула 2016. 

Одборници Демократске странке, на предстојећој седници Скупштине града Ниша, гласаће против избора предлога кандидата СНС и њених коалиционих партера за руководство града Ниша. СНС и њени нови – стари коалициони партнери су у претходне четири године показали да не знају и не могу одговорно и успешно да управљају градом и да су за најтежи положај становника Ниша у последњих 50 година криви управо они који су и претходне четири године управљали градом. 

ДС ће гласати и против именовања директора јавних предузећа, институција и установа, против предлога за руководства градских општина које ће уследити након поделе плена од стране радне групе СНС која ће одлучивати о расподели јавних предузећа и функција у Нишу. 

Opširnije

Вести

Улагањем у културу и спорт улажемо у будућност

Ниш, 07. априла 2016. 

Култура и уметност су области друштвеног живота које у исто време представљају богатство једног друштва, али уз мудро промишљање и планирање могу бити и његова развојна шанса.

Град Ниш као центар југоисточне Србије, који осим што располаже богатим културно историјским наслеђем препознат је и као организатор великог броја значајних и изузетно посећених културних манифестација (Филмски сусрети, Хорске свечаности, Нишвил, Нисомниа, Ликовна и Књижевна колонија Сићево), које су самим тим и одлични туристички ресурси. Образовне институције (Уметничка и Музичка школа, Факултет уметности) и млади, школовани уметници су изузетан потенцијал који мора да добије услове за даљи лични развој и унапређење културе у Нишу.

Посебна пажња ће бити посвећена институцијама културе у надлежности града и не сме се више дозволити понижавање уметника и стваралаца који живе и раде у Нишу и који су познати и у међународним круговима, а којима се постављају неискусни и неспособни руководиоци који се доводе ван Ниша.

Opširnije

Адреса одбора

Демократа

...воли да сазнаје нове ствари. Интересује га све што води напретку и бољим решењима проблема.