ИНФО

Вести

Беседе у Зоранову част: Квалификационо такмичење у Нишу

Петак, 19. фебруар 2016. – Ниш

Демократска странка и Фондација др Зоран Ђинђић једанаести пут организују такмичење у беседништву под називом "Беседе у Зоранову част", у знак сећања на првог демократског премијера Србије и председника Демократске странке др Зорана Ђинђића.

Тема овогодишњег такмичења је цитат Зорана Ђинђића "Знање је моћ. Ако је незнање моћ, последице су тешке.".

Квалификациони циклус такмичења наставља се у петак, 19. фебруара 2016. у Нишу.

Квалитет беседе, оригиналност извођења, јасност поруке и реакцију публике оцењиваће стручни жири у следећем саставу:

· Др Славиша Ковачевић, ванредни професор Правног факултета у Нишу

· Др Иван Цветановић, ванредни професор Филозофског факултета у Нишу

· Др Јован Живковић, редовни професор ВШСС за васпитаче

· Зорица Миладиновић, правница и новинарка

· Горан Ћирић, председник Управног одбора Фондације др Зоран Ђинђић и народни посланик

Такмичење ће бити одржано у сали Симфонијског оркестра, Генерала Милојка Лешјанина 16 у Нишу, са почетком у 19 часова.

Opširnije

Вести

Недостатак визије и неспособност градске власти води Ниш у пропаст

Ниш, 18. фебруара 2016.

Крајње је време да се заустави даље урушавање институција и свега онога што је неопходно да би један град функционисао.
До недавно је због колапса градског буџета било доведено у питање функционисање основних школа у Нишу и градско руководство, које је више пута мењало одлуку о узимању, односно одустајању од узимања кредита, па потом поново одлучило да ипак узме кредит, само показало колико је нестручно и како због таквог начина рада озбиљно угрожава функцинисање Ниша. Додатне сумње да нешто озбиљно у функционисању града није у реду, уноси и то што није могуће доћи до усвојене Одлуке о буџету града за 2016. годину, јер таква Одлука није постављена на градски сајт.
Скоро свакодневно имамо најаве о могућим тужбама и штрајковима у институцијама и јавним предузећима која су у надлежности града. Прошле недеље је објављена информација да запослени у Заводу за урбанизам месецима не примају плату, ових дана су запослени у установама културе најавили подношење тужбе против града због неисплаћених зарада.

Opširnije

Вести

Прелазак Међарца у СНС ојачава редове демократа у Дољевцу

Дољевац, 16. фебруара 2016. 

Прелазак актуелне власти у Дољевцу у редове напредњака је било очекивано. Подсећамо да су и претходне парламентарне изборе радили заједно. Добро је да су се ујединили јер сада имамо једног противника на изборима.

Грађани сада јасно виде да је једина права опозиција у Дољевцу управо Демократска странка. Да расте поверење грађана према нама показује прилив чланова и расположење грађана на терену.

„Изворни“ чланови Српске напредне странке, како они себе воле да називају, нам се свакодневно јављају и траже разговор са нама о заједничком опозиционом деловању у Дољевцу.

Opširnije

Вести

Такмичење младих у беседништву у част Зорана Ђинђића

Ниш, 11. фебруара 2016. 

Тема данашње конференције је квалификационо такмичење у беседништву „ Беседе у Зоранову част“. Организује се по 11 пут у знак сећања на покојног премијера, који је темеље модерне Европске Србије видео управо у младим образованим и храбрим људима. Као и сваке године и ове је тема један од његових цитата „ Знање је моћ, ако је незнање моћ, последице су тешке“.Сведоци смо да су мисли и речи Зорана ванвременске и добијају пун смисао управо у данашње време.

Такмичење се одржава у петак 19. фебруара у Сали Симфонијског оркестра са почетком у 19 часова. То је јединствена прилика да се млади и храбри људи афирмишу и искажу своје мишљењедржећи се задате теме.

Позивамо све младе од 18 до 30 година да се пријаве на адреси www.ds.org.rs/besednistvo 

Opširnije

Вести

Рат саопштењима нишког ДС-а и СНС-а

Ниш, 6. фебруара 2016. 

Демократска странка, као ни грађанке и грађани Ниша заиста не виде да су приоритети СНС, инфраструктурни пројекти, довођење инвеститора и отварање нових радних места. У време власти СНС ниједан значајан инфраструктурни пројекат није реалиозован, ниједан инвеститор није дошао, нема отворених нових радних места, ако не рачунамо радна места на коме су запошљени чланови СНС у јавном сектору.

Кредити који су узимани у време када је ДС са својим коалиционим партнерима управљала градом су узимани управо за инфраструктурне пројекте а кредити које узима град Ниш у време власти СНС су изгледа намењени исплатама зарада и хонорара функционера и прекобројно запослених страначких активиста СНС. У извештају ДРИ се јасно види „способност“ у трошењу новца грађана Ниша.

Демократска странка, док је управљала градом никада није имала проблем са кворумом у скупштини града, нити се ограђивала од ставова изречених за скупштинском говорницом од стране чланова њене одборничке групе у Скупштини града.

Програм ДС на републичком нивоу је прадстављен и јавно доступан за разлику од програма СНС а

Opširnije

Адреса одбора

Демократа је

...знатижељан, комуникативан, дружељубив. Никад није равнодушан или уображен. Демократа је увек учесник, ретко само посматрач.