ИНФО

Вести

Миодраг Станковић: Ниш - град на социјали

Ниш, 29. јануара 2016. 

Поштоване Нишлије,

Медији су кратком вешћу објавили оно што ми одавно знамо – да је Ниш на самом егзистенцијалном дну, и да сваки десети Нишлија користи неки вид социјалне помоћи.

Та кратка вест, наравно, није имала одјека. Прошла је неопажено, и нико се због ње није ни замислио, а камо ли нешто предузео.

Обећавају, додуше.

Брда, долине, куле, градове и зелену траву.

Има она народна…Не липши , магарче, до зелене траве.

Они горе из власти дефинитивно мисле да смо ми доле магарци.

Да је југ пуштен низ воду и удављен.

И да ће они који још некако пливају, поверовати у приче о зеленој трави.

Opširnije

Вести

ДС потписао Споразум о стратешком партнерству са Реформистима

Ниш, 28. јануара 2016. 

Градски одбори Демократске странке и Реформистичке странке су данас на заједничкој конференцији за медије потписали споразум о стратешком партнерству.

„Ово удруживање и стратешко партнерство је засновано на програмској сличности. Овај споразум продубљује сарадњу између Демократске странке и Реформистичке странке.

Ово је јачање међусобних страначких односа и потпис о стратешком партнерству између Демократске странке и Реформистичке странке представља израз намере да ми и убудуће стварамо што тесније везе како са Реформистичком странком и ЗЗС, тако и са осталим странкама удружене опозиције.

Оно што нас посебно повезује у граду Нишу је неспособна градска власт која даје обећања од којих грађани не могу да живе. Чињеница је да грађани Ниша живе све теже и теже и да је ситуација у граду сваким даном све лошија. У време када је Демократска странка вршила власт било је озбиљних инвестиција. Садашња градска власт не показује никакву намеру да за грађане Ниша уради нешто добро нити брине о њиховим проблемима.

Opširnije

Вести

Свратиште за децу није у плановима актуелне власти

Ниш, 27. јануара 2016. 

Свако ко је вољан да отвори очи и не настави да, под хипнозом Александра Вучића, спава стогодишњим сном, свестан је да Србија није ни земља чуда ни земља бајки. Она чак није ни пристојна земља.

Она Србија, коју су из мрака и јада изнели милиони грађана на протестима деведесетих, поново је бачена у тамницу лажи, аутократије, репресије, диктатуре и тишине.

У тој и таквој Србији највише страдају најрањивији – деца.

Она немају ништа од тога што Александар Вучић не силази са телевизијских екрана, нити од тога што тврди да нам је свима боље, да нам никад боље било није.

Она се школују и ћутке одлазе.

Има, међутим, деце која немају ни ту једну, последњу шансу.

То су деца са улица, која су у Нишу остала без дневног свратишта, јер град нема намере да настави са пројектом који су започели ентузијасти и невладин сектор.

Она су осуђена на улицу, и на повратак у, како у локалној самоуправи тврде, породице.

Opširnije

Вести

Форум жена ДС Ниш посетио установу Мара

Ниш, 26. јануара 2016. 

Уочи обележавања школске славе” Свети Сава” ,Форум жена Демократске странке, реализовао је радионице заједно са корисницима установе “Мара”.

Овакво дружење развило је  код њих осећање прихваћености и пружило  им могућност  да путем цртежа изразе своје  емоције и жеље.

Жене Демократске странке су показале солидарност и спремност да се активно залажу за целу нашу заједницу,поштујући различитост свих нас.

Политика једнаких могућности је кључни концепт Демократске странке који укључује очување достојанства,спречавање дискриминације као и доступност социјалних здравствених и културних права.

Сарадња Форума жена са корисницима установе” Мара” наставиће се у наредном периоду, са жељом да они имају  испуњенији живот.

Opširnije

Вести

Избори - нова шанса за грађане

Ниш, 21. јануара 2016.

Председник Градског одбора Демократске странке у Нишу, Миодраг Станковић, је на данашњој конференцији за медије изјавио да су избори нова и једина шанса за грађане.

Дуго је требало председнику СНС да схвати да ни он а ни СНС нису дорасли вођењу Србије, вођењу градова и општина и да Србија под њиховим руководством никада није била у тежој ситуацији. Уништили су економију, уништавају образовање, уништавају пољопривреду, јавни сектор, смањују пензије и плате, подижу намете људима који једва састављају крај са крајем, једном речју уништавају све оно што су генерације пре њих стварале и градиле.

Скривајући се иза леђа Вучића, руководство града Ниша је наш град довело у ситуацију да људи, поготову млади одлазе, да људи штрајкују глађу потражујући своје поштено зарађене плате, да се у њему живи најтеже у историји Ниша.

ДС је још 2014. године приликом усвајања акционог плана развоја града за период до 2020. указивала да је то лош план, да је нереалан, да не представља чак ни списак лепих жеља и да људи који не знају ни план да направе, не могу да воде ни месну заједницу а камо ли град Ниш. Сведоци смо да се ни 10 тзв. “пројеката” из тог плана није реализовано а иначе је планирано преко 280 само у 2014. години.

Добро је да је председник СНС најавио да ће поднети оставку, добро је да падне Влада, мада је чудно да пада Влада која има апсолутну већину у парламенту, али за време ове власти је пуно чудних одлука било.

Opširnije

Адреса одбора

Демократа

...воли да сазнаје нове ствари. Интересује га све што води напретку и бољим решењима проблема.