ИНФО

Вести

Градска власт изненађена најављеним снегом!


Ниш, 5. јануара 2016. 

Поштоване завејане Нишлије,

Како сте јутрос стигли на посао, ако имате ту срећу да радите? Како сте довели децу до вртића или до парка, да уживају у снегу? Како сте отишли по хлеб? Јесте ли срећно и без последица сишли низ степенице, или прешли преко трга, пешачког прелаза, моста?Јесте ли успели да кроз сметове прођете аутом? Да ли сте покушали да позовете такси? Јесте ли дочекали аутобус?

Ова питања постављам вама, као један од вас, а заправо их треба поставити градској власти, која је дозволила да први пут у новијој историји овог града Ниш буде готово у потпуности блокиран снежним наносима.

Нишлије су од синоћ у невиђеној и скандалозној ситуацији, а Нишлије су и путари, и таксисти, и пешаци, и возачи.Сви они су, услед тоталне неорганизованости градске власти, доведени у незавидан положај да се сами боре са снегом, који је локалну самоуправу изненадио у јануару, мада је био и најављен, за оне који не знају да снег иначе пада зими.

Opširnije

Вести

Ниш никада није имао неспособнију градску власт

Ниш, 24. децембра 2015. 

Чињеница да је седница Скупштине града заказана за 28.12.2015.године само говори да ће избори бити расписани наредне године пре 28. марта 2016. године чиме  би се избегло заказивање седнице у статутарном обавезујућем термину од три месеца.

После три и по године ове и овакве  власти, Демократска странка сматра да Ниш никада није имао неспособнију градску власт. Дошло је време да се сумирају резултати, а резултати не могу бити чак ни позитивна нула.Ни једно ново радно место, ни једна нова инвестиција, запуштен и руинирани град, предузећа пред колапсом, Ниш на маргини свих важних, политичких и пословних догађаја,  без перспективе, колоне младих нишлијки и нишлија ка другим земљама, смањене плате и пензије, повећани порези, најављења отпуштања.

Opširnije

Вести

Нови Ниш – мртво слово на папиру

Ниш, 18. децембра 2015. 

Поштоване Нишлије,

На простору касарне "Бубањски хероји" до 2017. године треба да засија Нови Ниш. Судећи по томе, међутим, како се актуелна градска власт од 2012. године до данас понаша, и Нови Ниш ће бити још једно мртво слово на папиру, јер инвеститори до данас нису добили грађевинску дозволу, а изговори за то су, благо речено, смешни.

Нови Ниш је, да подсетим, пројекат који је Демократска странка 2011. године успешно започела са америчком компанијом "Clean Earth Capital", тако што је амерички инвеститор 15 хектара земљишта платио милион и по евра, с тим да остатак граду "доплати" у виду стамбеног простора од 21.000 квадратних метара, и да у изградњу стамбено-пословног комплекса са хотелима, апартманима, болницом, аква-парком и бројним другим садржајима, уложи 60 милиона евра.

"Clean Earth Capital" ће, како ствари стоје, бити још један у низу инвеститора које је Демократска странка довела у Ниш, а које ће актуелна градска власт из њега отерати, и то заувек.

Opširnije

Вести

Обезбедићемо посао за све високошколце и зауставити одлазак младих у иностранство

Ниш, 17. децембра 2015. 

Лидер ДС-а Бојан Пајтић је гостујући у Нишу, заједно са Миодрагом Станковићем, председником нишког ДС-а и својим страначким колегама представио нови програм Демократске странке „Нови дневни ред за Србију“, нагласивши да ће програм бити усмерен на изградњу нормалне, правне, демократске и социјално одговорне државе.

Програм Демократске странке окренут је ка томе да се исправи неправда према грађанима Србије који су обесправљени и понижени, а пензионерима се мора вратити отето.

„Највећи проблеми у Србији су незапосленост, сиромаштво и одлазак младих људи у иностранство. Због тога ће Демократска странка да преузме власт у Србији и обезбедити да сваки млади човек који заврши факултет и мастерира, магистрира или докторира у року од шест месеци добије посао, тиме што ће држава преузети плаћање пореза и доприноса уместо послодавца. Онима који оснују мало или средње предузеће омогућићемо да четири године не плаћају порезе на зараде, и на тај начин подстаћи бизнис, а истовремено омогућити да се запосли што већи број људи. Желимо правну, демократску и социјално одговорну државу. Државу у којој ћемо се заједно изборити против сиромаштва и незапослености. Неке делове програма већ реализујемо на северу земље. Један од њих је програм подршке пољопривреди, где се младим брачним паровима који желе да живе на селу омогућава да добију од државе кућу на селу. Такође, програми који ће омогућити веома ниске каматне стопе и субвенције за пољопривреду, за пољопривреднике који желе да подстакну пољопривредну производњу“ – истакао је Пајтић.

Opširnije

Вести

Миодраг Станковић: Мајстори за кочење инвестиција

Ниш, 14. децембра 2015.

Нажалост, Ниш је управо достигао још један неславни рекорд у историји Србије. Сервирано нам је, наиме, највеће поскупљење накнаде за издавање локацијских дозвола икада, јер је поменута дажбина са досадашњих 980 скочила на 25.000 динара. На предлог Градског већа, Скупштина Града дала је зелено светло за овај потез. 

Оно, међутим, аутоматски значи црвено светло за инвеститоре, којих ионако има премало, или нема уопште у нашем граду.

Тиме падају у воду сва обећања актуелне власти да ће се у Ниш сјатити инвеститори, јер, после скока накнаде за издавање локацијских дозвола од 2.500 посто, они су добили јасан сигнал да нису добродошли.

И они ће отићи негде другде.

Ниш ће остати престоница сиромаштва у Србији и неславни рекордер по томе, али и по рецепту за одбијање оних који би да нешто уложе у овај град.

Opširnije

Адреса одбора

Демократа је

...оптимиста. Верује да за сваки проблем постоји решење, само ако се приступи на прави начин и уз добар план.