ИНФО

Вести

Миодраг Станковић: Мајстори за кочење инвестиција

Ниш, 14. децембра 2015.

Нажалост, Ниш је управо достигао још један неславни рекорд у историји Србије. Сервирано нам је, наиме, највеће поскупљење накнаде за издавање локацијских дозвола икада, јер је поменута дажбина са досадашњих 980 скочила на 25.000 динара. На предлог Градског већа, Скупштина Града дала је зелено светло за овај потез. 

Оно, међутим, аутоматски значи црвено светло за инвеститоре, којих ионако има премало, или нема уопште у нашем граду.

Тиме падају у воду сва обећања актуелне власти да ће се у Ниш сјатити инвеститори, јер, после скока накнаде за издавање локацијских дозвола од 2.500 посто, они су добили јасан сигнал да нису добродошли.

И они ће отићи негде другде.

Ниш ће остати престоница сиромаштва у Србији и неславни рекордер по томе, али и по рецепту за одбијање оних који би да нешто уложе у овај град.

Opširnije

Вести

Грађанке и грађани Србије заслужују бољу владу

Ниш, 12. децембра 2015.

Демократска странка у Нишу је данас упознала грађане са основним постулатима свог Програма и кроз разговор са грађанима желела да чује који су највећи проблеми са којима се они сусрећу.

„Претходних 6 месеци, преко 300 стручњака окупљених око Демократске странке радило је на предлогу Програма о коме данас разговарамо са грађанима. Програмом дајемо решења за највеће проблеме са којима се грађани суочавају. Овим разговорима правимо договор за модерну Србију после Вучића. Једино Демократска странка има људе, знање и реалну шансу да од наше земље направи земљу у којој желимо да живимо. Важно нам је да чујемо мишљење грађана. Ово је програм који ћемо преложити ми али је ово и ваш програм, програм за вас. Због тога нам је важно да још једном са грађанима о њему разговарамо и данас и у наредних месец дана. Демократска странка неће одустати. Не прихватамо да се сва неспособност Српске напредне странке сваљује на Владу од пре четири године. И јавни дуг, и дефицит, и њихови мутни послови, и закони који се доносе за њихове пословне партнере, и смањење плата и пензија, и запошљавање њихових страначких активиста, и њихова неспособност да привуку инвеститоре, и чињеница да се за њихове приватне послове Србија задужује – они за све то покушавају да окриве Демократску странку. Демократска странка сада има нове људе који нису компромитовани, који у сваком месту и свакој општини смеју да покуцају свакоме на врата и погледају своје суграђане у очи. Наши људи су наша највећа снага“ – изјавио је Миодраг Станковић, председник Градског одбора Демократске странке у Нишу.

Opširnije

Вести

Форум жена ДС-а се бори за људска права

Ниш, 10. децембар 2015.

Форум жена ДС-а организовао је данас акцију обележавања Међународног дана људских права испред ТЦ Калча. Акцији су се придружиле чланице опозиционих странака као и функционери Градског одбора Демократске странке у Нишу. Чланице Форума жена у разговору са Нишлијама су подсетиле колико су људска права угрожена и шта треба предузети да би се остварила та права.

– Независност судства, добра казнена политика, унапређење закона, ефикасан рад институција, услови су да Србија постане правна држава, како би поједиац у њој могао да оствари своја права, изјавила је Јелена Бартон, председница Форума жена Демократске странке у Нишу.

Opširnije

Вести

Ниш је данас престоница сиромаштва

Ниш, 9. децембра 2015.

Ниш је управо достигао још један неславни рекорд у историји Србије. Сервирано нам је, наиме, највеће поскупљење накнаде за издавање локацијских дозвола икада, јер је поменута дажбина са досадашњих 980 скочила на 25000 динара. На предлог Градског већа, Скупштина града дала је зелено светло за овај потез.

Он, међутим, аутоматски значи црвено светло за инвеститоре, којих ионако има премало, или нема уопште у нашем граду, саопштио је данас Миодраг Станковић, председник Градског одбора Демократске странке у Нишу.

Тиме падају у воду сва обећања актуелне власти да ће се у Ниш сјатити инвеститори, јер, после скока накнаде за издавање локацијских дозвола од 2500 посто, они су добили јасан сигнал да нису добродошли. И они ће отићи негде другде. Ниш ће остати престоница сиромаштва у Србији, и неславни рекордер по томе, али и по рецепту за одбијање оних који би да нешто уложе у овај град.

Opširnije

Вести

Изборни програм нишког ДС-а окренут борби против сиромаштва

Ниш, 3. децембра 2015.

Демократска странка је усвојила и представила свој програм који је између осталог решење како да изађемо из кризе и изузетно лошег и тешког начина живота до кога нас је довела неспособна власт оличена у СНС.
Свакако да је приоритет јачање економије, отварање нових радних места и запошљавање, наставак ЕУ интеграција, које је демократска странка и отпочела и за време чијег мандата је и потписан споразум о стабилизацији и придруживању, односно самим тим су и отпочели преговори са ЕУ.
Исправност такве политке ДС, иако је тадашња опозиција а садашња власт критиковала и ЕУ и политику придруживања, показује и то да када су тадашњи радикали а садашњи напредњаци дошли на власт, наставили оно што је Демократска странка започела. И то је изгледа једина добра ствар коју су урадили за 3 ипо године колико су на власти.
Актуелна власт жели да сакрије своју неспособност па најављује држане ударе, константно врши притисак на медије а самим тим и на грађане, који у Србији све теже живе и ѕбог чега млади, способни и паметни људи одлазе у иностранство.

Opširnije

Адреса одбора

Демократа

...није тврдоглав. Пажљиво слуша аргументе и признаје грешке ако их почини.