ИНФО

Вести

Зауставити малтретирање новинара

Ниш, 20. новембра 2017. 

Градски одбор ДС у Нишу, позива СНС да коначно заустави малтретирање новинара који раде свој посао на професионалан и стручан начин, а које у томе спречавају функционери СНС.

Ових дана, тачније у петак, је функционер СНС из Београда и УО ЖРК Наиса физички насрнуо на спортског новинара на утакмици у Нишу. Не смемо ни да замислимо шта ли би било да је новинар из политичке рубрике?

Као да грађанима Ниша није довољно проблема са пироманима који су већ и трећи аутомобил у Нишу запалили, већ су и функционери СНС почели да злоупотребљавају гостопримство у Нишу и да физички насрћу на спортске новинаре.

Opširnije

Вести

Зауставите рат на улицама

Ниш, 19. новембра 2017. 

Градски одбор ДС у Нишу, још једном најоштрије осуђује вандалски чин паљења аутомобила, у овом случају директора ЈКП Тржница у Нишу и позива надлежне органе да што пре приступе откривању починилаца овог недела, а надлежне судске органе, да након откривања и процесуирања починилаца, максималном казном казне оне који су то недело учинили.

Угрожавање безбедности и имовине грађана Ниша, без обзира на њихову припадност политичким странкама, као и позицијама у јавном сектору, мора под хитно да се заустави. Од некада модерног, развијеног и мирног центра југоисточне Србије, Ниш је за 6 година постао најнебезбедниј град у Србији, у коме је учестало паљење аутомобили јавних функционера, а сутра ко зна... Ничија имовина а посебно живот не сме да буде угрожен. Политичке несугласице треба да се решавају на страначким органима а не на улици паљењем аутомобила.

Opširnije

Вести

Демократе најоштрије осуђују вандалски чин паљења аутомобила

Ниш, 16. новембра 2017. 

Градски одбор ДС у Нишу, најоштрије осуђује вандалски чин паљења аутомобила заменика градоначелника у Нишу и позива надлежне органе да што пре приступе откривању починилаца овог недела, а надлежне судске органе, да након откривања и процесуирања починилаца, максималном казном казни оне који су то недело учинили.

Политички сукоби не смеју да се претворе у овакве обрачуне и позивамо све политичке организације да својим поступцима и активностима допринесу смањењу политичке тензије чије последице могу да доведу до још већих проблема.

Позивамо владајућу странку, која је најодговорнија, између осталог и за безбедност у граду, да кроз институције система допринесе унапређењу безбедности у нашем граду, јер ако се ово дешава другом човеку града шта онда могу да очекују грађанке и грађани Ниша? 

Opširnije

Вести

У ДС-у формиран Форум пензионера, жена и омладине

Ниш, 28. октобра 2017. 

Демократска странка је заокружила изборни циклус изборима за Форум пензионера, Форум жена и Демократске омладине. Градски одбор ДС Ниш добио је своје представнике у новоформираним председништвима, Славољуб Стаменковић изабран је у Председништву ФП, Светлана Радовановић у Председништву ФЖ и Момир Радовић у Председништву ДО.

Пензионери, жене и млади су делови нашег друштва који се налазе у најлошијем положају.

Пристојан живот подразумева да сваки човек има могућност школовања, запошљавања, стварања, породице и уживања у својим пензионерским данима.

Пензионерима је отето преко 430 милиона евра пензија! Ако рачунамо и усклађивање раста трошкова живота и инфлације овај износ је већи од 600 милиона евра!

Иако је у власти странка која се декларативно залаже за пензионере управо они нису положили испит заштите стечене имовине пензионера.

Зато је ДС формирао Форум Пензионера као аутентичну потребу да се у руководоству странке чује и њихов глас.

Оно што ДС гарантује је ДА ЋЕМО ПЕНЗИОНЕРИМА ВРАТИТИ ПЕНЗИЈЕ!

Opširnije

Вести

ДС Медијана тражи ванредне локалне изборе

Ниш, 12. октобра 2017. 

После 5 година власти СНС на општини Медијана, од некада најорганизованије и једне од најбољих општина у Србији која је и у међународним организацијама била активна и значајна чланица, изгледа да је постала општина у којој ни једно руководство не може да се одржи на власти у пуном четворогодишњем мандату и као таква све више губи улогу и значај који је имала.

У време вршења власти у ГО Медијана, ДС је успешно реалиозовала велики број пројеката (изградња објекта на археолошком налазишту Медијана, уређење великог броја спортских терена, уређени су паркови, међублоковски простор, отворена два нова услужна центра), пружана помоћ особама са инвалидитетом и сметњама у развоју, уређен начин заузећа и коришћења јавних површина. Ребаланс буџета је вршен једном годишње, трошкови функционисања Скупштине, Већа и радних тела су били минимални, са малим бројем комисија и плаћених функционера. Градска општина Медијана је била ефикасна, радила у оквиру надлежности које су јој додељене Статутом и другим актима надлежних органа.

Opširnije

Адреса одбора

Демократа

...воли да сазнаје нове ствари. Интересује га све што води напретку и бољим решењима проблема.