ИНФО

Вести

Реорганизација уместо отказа


Ниш, 1. октобра 2015. 

Миодраг Станковић, председник Градског одбора Демократске странке у Нишу, поручио је на конференцији за медије да је уместо отпуштања потребна реорганизација радних места. 

Сведоци смо да градска власт оличена у руководству СНС-а у Нишу, које је у тоталном расулу, стално прети отпуштањем запослених у градској и општинским управама и јавним предузећима. Често се говори о вишку запослених а не говоре да је тај такозвани вишак настао управо у периоду од када су они на власти и то запошљавањем њихових страначких људи, без икаквог плана, систематизације и без описа послова који треба да се обављају у локалној управи и уопште јавном сектору. 

Стога није ни чудно да су грађани све незадовољнији радом градске и општинских управа и оправдано негодују квалитетом услуга које се пружају на шалтерима управа. И уместо да руководство града и општина најзад почне да ради оно што му је и посао, а то је да буде грађанима и привредницима на услузи, они се свађају, прете, смањују плате запосленима у управама а себи повећавају и жале се како су им плате мале, најављују силне отказе све у циљу застрашивања људи. 

Opširnije

Вести

После фабрика напредна власт решава јавна предузећа – по кратком

Ниш, 23. септембра 2015. 

Демократска странка подсећа на агонију градске власти са нишком Топланом а немоћност и бахатост се наставља на ЈКП „Горица“ и ЈКП „Медиана“.

Како то да успешно предузеће, које у 2014. години добије награду Капетан Миша Анастасијевић, непосредно у 2015. години постане јако проблематично тако да градска власт излаз тражи у делимичном расформирању.

Како то, питају нишке демократе, да се одлука о преузимању појединих делатности ЈКП „Горица“ нађе пред одборницима Скупштине града а да претходно исти ти одборници нису добили извештај о раду овог предузећа за 2014. годину  нити анализу успешности пословања ЈКП „Горица“. Можда није прилика да се покаже грађанима јер због другог круга приватизације Нишка телевизија можда последњи пут уживо преноси седницу Скупштине града.

Зашто нема информација о томе које су одлуке усвојили надзорни одбори ЈКП „Медиана“, ЈКП Паркинг сервис Ниш и ЈКП „Горица“. Зашто грађани Ниша и одборници Скупштине града нису информисани о сталном смањењу пословних прихода у овим предузећима од 2013. године. Ко је одговоран за то?

Opširnije

Вести

Ко ће одговарати за лоше пословање ЈП?

Ниш, 17. септембра 2015. 

На конференцији за медије Градског одбора Демократске странке у Нишу говорио је одборник Скупштине града Иван Јоцић:

Судећи по приспелом материјалу, за следећу недељу се планира нова седница Скупштине града Ниша. Главна тема предстојеће седнице су извештаји о пословању јавних комуналних предузећа за 2014. годину.

Прво морам да напоменем да је некадашња пракса била да се о извештајима за претходну годину у ранијем периоду расправљало увек у првој половини године. То што се 2015. године о извештајима расправља тек крајем септембра, дакле деветог месеца, показује да Градско веће не ради свој посао.

А ово је други, трећи пут да се седница Скупштине града заказује пред истицање рока чије би нас прекорачење довело до принудне управе, а што је опет, последица нерада Градског већа које је примарни овлашћени предлагач тачака дневног реда Скупштине.

Овом приликом бих издвојио Извештај о пословању најнестабилнијег и најугроженијекг ЈКП, а то је "Горица".

Наиме, прошле године је ЈКП "Горица" остварило нето приход од око 492 милиона динара, што је свега 86% од планираног, а расход је око 519 милиона. Дакле, предузеће је у губитку око 27 милиона динара.

Opširnije

Вести

Позив младима да дођу на митинг ''Осветли Ниш, осветли Србију''

Ниш, 10. септембра 2015. 

На конференцији за медије одржаној у просторијама Демократске странке у Нишу, говорио је Милош Нешић, председник омладине Демократске странке у Нишу.

- Пре само годину дана, држали смо конференцију на сличну тему и изнели поражавајуће податке да половина младих жели да напусти наш град и земљу.

Данас је то стање знатно горе, о чему говоре резултати истраживања које су спровели Канцеларија за дијаспору и Омладински центар за демократију. Наиме, истраживање показује да од 597 испитаних студената готово њих две трећине би колико сутра спаковало кофере и кренело пут земаља западне Европе и САД. Разлог томе је нестабилна друштвено-политичка ситуација, као и недостатак радних места, изјавио је председник омладине Демократске странке у Нишу.

- Сматрам да је актуелна градска и републичка власт својом политиком и кадрирањем у потпуности омаловажила знање, звање, стручност, професионализам, као и сва политичка и морална начела. На тај начин послата је порука да млади, образовани људи, нису потребни овој земљи и да своју будућност потраже у неким другим земљама, у којима се та начела поштују, додао је Нешић.

Таква политика има резултат, али негативан, који се одражава управо кроз све већи одлазак младих људи.

Opširnije

Вести

Миодраг Станковић: Време празних обећања и лажи је прошло, из Ниша крећемо у борбу за слободну Србију (ИНТЕРВЈУ)

Демократска странка своју кампању креће из Ниша. Попричали смо са председником градског одбора демократа Миодрагом Станковићем о предстојећем митингу и ситуацији у Нишу.

Који су по Вама највећи проблеми са којима се сусрећу грађани Ниша тренутно?

Не бих могао да издвојим само један проблем као горући у Нишу јер је много проблема на скоро свим животним пољима и сви су “највећи”. Једноставно речено, највећи проблем данас је преживети у Нишу.

Ако узмемо у обзир да је велики број грађана без посла, да је просечна зарада и медју онима који имају запослење тек половина републичког просека, а да су цене живота идентичне у целој земљи, јасно је да је људима највећи и најтежи проблем како преживети. А јесен је која је по правилу „најскупљи“ период године. Медјутим, Нишлијама ће проблем очигледно бити и зима и како преживети цену грејања која је апсолутно нереална уколико је поредимо са зарадама насих суградјана.

Сви остали проблеми, којих има у Нишу доста, попут хигијене у граду, градског саобраћаја који никада није био неорганизованији и много тога још, градјанину који се бори да преживи су мање важни. Али не и неважни.

Opširnije

Адреса одбора

Демократа је

...искрени борац за социјалну правду. Свака неправда и свако угрожено право га одмах покрену на акцију. Његови суграђани сматрају га најбољим адвокатом својих интереса.