ИНФО

Вести

Покажимо Србији колико нас има

Ниш, 9. априла 2015. 

Демократска странка одржаће 25. априла велики митинг у Београду. Нишке демократе су на данашњој конференцији за медије позвале све грађане да се прикључе митингу против актуелне власти.

„Демократска странка је одлучила да организује митинг на годишњицу треће Владе СНС-а. Овај митинг је изнуђен потезима актуелне Владе и Демократска странка жели да покаже храброст и жељу да се заједно са свим незадовољним грађанима, а знамо да их има доста, даље бори за визију развијене Србије за нова радна места, против смањења плата и пензија, за бољи живот, за слободну Србију.

Сваком данас је јасно да у Србији није добро и да у Нишу никада није било горе. Зато се окупљамо, да јасно кажемо да нам је доста овакве Владе, доста нестручности, бахатости, незнања и све тежег живота...да желимо нормалну Србију“ – рекао је Миодраг Станковић, председник Градског одбора Демократске странке у Нишу.

Демократска странка је стуб демократије и има обевезу да и данас буде стожер свим опцијама које се залажу за демократију, слободу говора и да се на цивилизован начин укаже на оно са чим се не слажу када је у питању политика садашње владе. ДС се залаже да сви медији имају право да питају шта их интересује а да због тога не буду санкционисани – истичу демократе.

Opširnije

Вести

Нишлије, врата Демократске странке су вам увек отворена!

Ниш, 2. априла 2015. 

На седници Градског одбора Демократске странке Ниша верификован је избор председника Миодрага Станковића, који је на непосредним изборима изабран већином гласова бирача са правом гласа, чланова Демократске странке. Градски одбор Демократске странке у Нишу изнео је податак о излазности на изборима који је импонзантан, и релевантан је показатељ озбиљности рада у претходном периоду. Поводом избора за председника Миодраг Станковић се обратио јавности на редовној конференцији за медије која је одржана у просторијама ДС-а.

"Најпре ћу искористити прилику да се захвалим члановима Демократске странке у Нишу, који су још једном показали храброст и одговорност изашавши на изборе за председника Градског одбора ДС у Нишу и свакако да се захваљујем и на указаном поверењу које поред тога што представља част представља и велику обавезу. Уверен сам да ћу знати да оправдам указано поверење. Бити на челу једног од највећих градских одбора у Србији значи пре свега пружити грађанима наду у то да Србија може и мора наставити тамо где је стала. За мене је то основни и приоритетни задатак.

Демократска странка већ три године указује на неспособност градске власти да се ухвати у коштац са проблемима, а која се бавила самом собом, нападањем Демократске странке, стварањем додатних проблема у ионако тешкој ситуацији у граду, безидејним управљањем градом, без икаквог плана. Доказ да смо у праву је и одлука о распуштању СНС у Нишу.

Opširnije

Вести

Коалиција у Нишу спала на два слова?

Ниш, 1. априла 2015. 

Градски одбор нишког ДСС-а ускратио је апсолутну подршку Срској напредној странци у Нишу. Ова странка није усамљена у покушају и намери да опере руке од учешћа у коалицији која је довела град на ивицу опстанка.

Недавно су и лидери Коалиције за Ниш, као и Нишке приче оповргли изјаве градоначелника Перишића да су део владајуће коалиције, те се њихови ставови нису поклопили са ставом напредњака у Нишу, који тврде супротно.

Најновији догађаји унутар коалиције и посете уважених представника врха СНС-а нишком огранку још више потврђују убеђење да Српска напредна странка у Нишу полако остаје једини путник на броду који тоне, уз званичну, али прилично танку подршку социјалиста.

Нишке демократе подсећају да су свој опозиоциони мандат носили доследно и достојанствено, искористивши га за јачање странке и конструктивно указивање на најбоља решења горућих питања, у ситуацији када владајућа коалиција грађанима практично није понудила – никаква решења.

Нишке демократе остаће и даље на правом путу, и грађанима понудити програме који неће зависити од чисто страначких интереса. Недопустиво је да град због превирања у актуелној коалицији постане жртва неспособности актуелне власти, а његови грађани жртве ускостраначких сукоба, поручује нишки ДС.

Градски одбор Демократске странке Ниш 

Opširnije

Вести

Миодраг Станковић – први човек нишких демократа

Ниш, 28. марта 2015. 

Нишке демократе изабрале председника Градског одбора

Миодраг Станковић, досадашњи в.д. председника Градског одбора Демократске странке у Нишу, изабран је за председника Градског одбора нишке Демократске странке.

Избори су одржани у суботу, 28. марта 2015.године. Председник се бирао непосредним путем на пет бирачких места у Нишу. Право гласа имали су чланови странке који су платили чланарину. Од укупног броја бирача са правом гласа, изашло је 86,37% бирача, а за Миодрага Станковића је гласало 98,91% од укупног броја изашлих бирача.

Избори су протекли у демократском духу, уз изузетан одзив бирача, који су изабрали Миодрага Станковића за првог човека нишких демократа.

Миодраг Станковић се, по објављивању резултата, захвалио бирачима на поверењу и најавио да ће се јавности обратити на редовној конфернцији за медије у четвртак, 2.априла.

Градски одбор Демократске странке Ниш 

Opširnije

Вести

Што пре наћи решење за санацију поплава у Новом селу

Ниш, 26. марта 2015. 

Демократскa странка Ниша одржала је, поводом поплављених подручја града Ниша, конференцију за медије на којој су говорили одборница Скупштине општине Палилула Јелена Бартон и потпредседник ресорног Савета за пољопривреду и развој села ДС Ниш Драган Петровић, као директно угрожено лице због елементарне непогоде која је затекла део града Ниша.

"Већ три месеца житељи Новог села, Горњег и Доњег Међурова, села Бубањ, имају проблем са поплавама. Угрожени су људи, објекти, земљиште и привредни субјекти. Људима је директно угрожено здравље и нарушен нормалан живот. Проблем је настао због гомилања подземних, надземних и атмосферских вода, јер те воде немају где да отичу и дошло је до мешања са отпадним водама из Новог села. Челници градске власти су посетили поплављена места, покушавали да нађу решење и дали непримерен одговор да су куће нелегално саграђане. Одборници у скупштини градске општине Палилула, то су одборници владајуће већине, дали су предлог да се уведе ванредна ситуација и одборници Демократске странке су прихватили тај предлог. Демократска странка тражи да се побољша комуникација између градске власти, надлежних институција и мештана који су директно угрожени", рекла је одборница Скупштине општине Палилула Јелена Бартон.

Она је поручила да није време за политичка препуцавања међу коалиционим партнерима, да је потребна политичка стабилност како би се проблем решио.

"Демократска странка је направила план за каналисање отпадних вода али ми нисмо у власти од 2012. године тако да тај план нисмо могли да спроведемо до краја. У оквиру плана за санацију Демократска странка предлаже дугорочно решење, да се стави у функцију трафо станица и да се активира пумпна станица која би нагомилану атмосферску воду одводила у реку", додала је Јелена Бартон.

Opširnije

Адреса одбора

Демократа је

...поуздан. Кад обећа, он испуни. А у сваком случају, увек се јави и објасни шта се десило.