ИНФО

Вести

Неоправдано непостојање Дома Здравља у Нишкој Бањи

Ниш, 31. јула 2014. 

Иако је завшен пре две године, Дом здравља у Нишкој Бањи још увек не ради. У овој општини, стоматолошка и амбуланта опште праксе, као и одељење хитне помоћи, смештени су у објекте за које се плаћа закупнина, па је неоправдано оклевање надлежних да их ставе у функцију, речено је на конференцији за новинаре у градском одбору Демократске странке.

Најава о отварању Дома здравља у Нишкој Бањи у октобру прошле године није се обистинила. Објашњење да је овај репрезентативни објекат примарног здравства предимензиониран, па да зато није стављен у финкцију, звучи нелогично, јер су поједине амбуланте смештене у објекте који су у поступку реституције, казе Јован Јовановић, председник Општинског одбора Демократске Странке у Нишкој Бањи.

Приликом пројектовања Дома здравља у Нишкој Бањи, планирано је да ова установа, која располаже и специјалистичким службама, буде на услузи 20.000 корисника, становника општине Нишка Бања, речено је у градском одбору Демократске Странке.

Opširnije

Вести

Особе са инвалидитетом у Нишу траже боље услове паркирања

Ниш, 24. јула 2014. 

“Инвалиди града Ниша траже повећање времена паркирања и броја паркинг места за аутомобиле којима се возе ,као и набавку нископодних аутобуса градског превоза прилагођених овој категорији градјана,старијим особама и мајкама са малом децом“, рекла је на конференцији за новинаре градског Одбора ДС-а Олгица Пљевачић, секретар Удружења оболелих од мултипле-склерозе. 

Као нестраначка личност, у име 30.000 инвалида који живе на подручју града, Олгица Пљевачић је скренула пажњу на то да постојећи број паркинг места намењених тој популацији треба повецати за 35. Она је упозорила и на несавесне возаче који злоупотребом налепница које указују да је у колима инвалидно лице,бесправно заузимају паркинг простор у центру Града. Она додаје да би Управа за енергетику и саобрацај, као и Паркинг сервис, требало ревносније да примењују Закон приликом оваквих прекршаја.

Указано је и на потребу да време паркирања за аутомобиле инвалидних лица буде продужено на 3 сата. Због чињенице да полвина од 60 одсто инвалида који су добили бесплатне карте за градски превоз, не може да их користи због неадекватних возила,затражено је и да критеријум за избор градских превозника не буде само цена услуге,већ и прилагођеност аутобуса инвалидним лицима.

Opširnije

Вести

Уместо инвестиција, повећање пореза

Ниш, 10. јула 2014. 

У нишком одбору Демократске странке кажу да су грађанима обећаване инвестиције и нова радна места, а да су од нове власти добили само поскупљења и трошкове.
Одборник ДС-а у нишкој Скупштини Миодраг Радовић критиковао је актуелну власт, а посебно последње астрономски увећане рачуне за порез.

- Грађани су били непријатно изененађени када су видели решења за порез увећана од 80 до 320 одсто. Нишлије нису то очекивале иако смо ми одавно на Скупштини Града упозоравали да ће нешто овако да се деси. И не само то, поскупело је и осигурање, услуге “Пчелице”, градски превоз - рекао је Радовић.
Он је додао да порези неће донети бољи живот грађанима Ниша, већ како каже неопходна су нова радна места и нове инвестиције. 

Opširnije

Вести

Ново руководство Градског одбора ДС у Нишу

Ниш, 03. јула 2014. 

Градски одбор ДС-а у Нишу изгласао је за председника Извршног одбора Милоша Пауновића. 
Како каже однедавни в.д. председник Градског одбора Миодраг Станковић, Пауновић је, као председник Општинског одбора Пантелеј, изабран на његов предлог.
- Милош Пауновић је неко ко више година даје допринос за грађане Ниша и за саму Демократску странку. Вршио је функцију општинског већника као члан ДС-а, одборник је тренутно у Пантелеју. Што се тиче оставки у Палилули, искрено ми је жао због тога. Добили смо ново руководство, јасно је где идемо и надам се да ће се сви ти чланови врло брзо прикључити даљим активностима странке - рекао је Станковић.
На седници Градског одбора, који је одржан синоћ, за председника Политичког савета у Нишу изабран је Владимир Домазет, док су Марина Дејановић и Миодраг Радовић постали потпредседници нишког ДС-а. За секретара Градског одбора изабрана је Милена Костадиновић. 

Opširnije

Адреса одбора

Демократа је

...искрени борац за социјалну правду. Свака неправда и свако угрожено право га одмах покрену на акцију. Његови суграђани сматрају га најбољим адвокатом својих интереса.