ИНФО

Вести

Грађани су изгубили поверење у ову власт која траје већ 6 година. И то је највећи проблем ове власти!

Ниш, 25. новембра 2017. 

Власт у Нишу је донела одлуку, а ради се о промени цене земљишта у 7. зони, признавши да је проблем управо у висини цене а не у пренамени пољопривредног у градско грађевинско земљиште, за шта су до тада оптуживали Демократску странку. Прошло је скоро 3 и по месеца, али грађани још увек нису добили измењена решења. Подсетимо, да је цена била толико увећана да су људима стизала пореска решења по којима је требало да њиве површине 1,6 ха плате и преко 60000 динара, што негде превазилази и саму вредност тих њива. Након реакције Демократске странке, да је то увећање нереално и неправедно према власницима пољопривредног земљишта, владајућа већина одлучује да то промени. Градска власт је била ажурна у утврђивању увећаних износа пореза, а кад треба да се ураде решења на којима треба да се нађу измењени износи, онда тих решења ни после 3 месеца нема.

Питамо, да ли ће због неажурности градске власти, грађани морати да плате камату на износе пореза? Сматрамо да је требало ангажовати већи број људи како би кориговање и достављање нових решења било ефикасније!

С друге стране, власт је дошла на идеју, да преко додатног опорезивање грађана побољша пуњење буџета. Сматрамо да ангажовање 24 радника из градских општина да пописују објекте на терену, није прави начин за наплату пореза, што се показало кроз повећање људи на терену за озакоњење објеката. Ефекат већег броја радника ће бити као и за озакоњење, никакав. Локална пореска администрација је већ преузела двадесетак радника из Дирекције за изградњу града, који су се бавили наплатом накнаде за коришћење грађевинског земљишта (искусне раднике), теренце, па је овде ефекат такође никакав, у претходном периоду. Не видимо на основу чега се гради оптимизам да ће се ангажовањем нових радника, који ће пописивати објекте, побољшати наплату пореза а самим тим пуњење буџета града Ниша. Грађани су изгубили поверење у ову власт која траје већ 6 година. И то је највећи проблем ове власти.

Opširnije

Вести

Зауставити малтретирање новинара

Ниш, 20. новембра 2017. 

Градски одбор ДС у Нишу, позива СНС да коначно заустави малтретирање новинара који раде свој посао на професионалан и стручан начин, а које у томе спречавају функционери СНС.

Ових дана, тачније у петак, је функционер СНС из Београда и УО ЖРК Наиса физички насрнуо на спортског новинара на утакмици у Нишу. Не смемо ни да замислимо шта ли би било да је новинар из политичке рубрике?

Као да грађанима Ниша није довољно проблема са пироманима који су већ и трећи аутомобил у Нишу запалили, већ су и функционери СНС почели да злоупотребљавају гостопримство у Нишу и да физички насрћу на спортске новинаре.

Opširnije

Вести

Зауставите рат на улицама

Ниш, 19. новембра 2017. 

Градски одбор ДС у Нишу, још једном најоштрије осуђује вандалски чин паљења аутомобила, у овом случају директора ЈКП Тржница у Нишу и позива надлежне органе да што пре приступе откривању починилаца овог недела, а надлежне судске органе, да након откривања и процесуирања починилаца, максималном казном казне оне који су то недело учинили.

Угрожавање безбедности и имовине грађана Ниша, без обзира на њихову припадност политичким странкама, као и позицијама у јавном сектору, мора под хитно да се заустави. Од некада модерног, развијеног и мирног центра југоисточне Србије, Ниш је за 6 година постао најнебезбедниј град у Србији, у коме је учестало паљење аутомобили јавних функционера, а сутра ко зна... Ничија имовина а посебно живот не сме да буде угрожен. Политичке несугласице треба да се решавају на страначким органима а не на улици паљењем аутомобила.

Opširnije

Вести

Демократе најоштрије осуђују вандалски чин паљења аутомобила

Ниш, 16. новембра 2017. 

Градски одбор ДС у Нишу, најоштрије осуђује вандалски чин паљења аутомобила заменика градоначелника у Нишу и позива надлежне органе да што пре приступе откривању починилаца овог недела, а надлежне судске органе, да након откривања и процесуирања починилаца, максималном казном казни оне који су то недело учинили.

Политички сукоби не смеју да се претворе у овакве обрачуне и позивамо све политичке организације да својим поступцима и активностима допринесу смањењу политичке тензије чије последице могу да доведу до још већих проблема.

Позивамо владајућу странку, која је најодговорнија, између осталог и за безбедност у граду, да кроз институције система допринесе унапређењу безбедности у нашем граду, јер ако се ово дешава другом човеку града шта онда могу да очекују грађанке и грађани Ниша? 

Opširnije

Вести

У ДС-у формиран Форум пензионера, жена и омладине

Ниш, 28. октобра 2017. 

Демократска странка је заокружила изборни циклус изборима за Форум пензионера, Форум жена и Демократске омладине. Градски одбор ДС Ниш добио је своје представнике у новоформираним председништвима, Славољуб Стаменковић изабран је у Председништву ФП, Светлана Радовановић у Председништву ФЖ и Момир Радовић у Председништву ДО.

Пензионери, жене и млади су делови нашег друштва који се налазе у најлошијем положају.

Пристојан живот подразумева да сваки човек има могућност школовања, запошљавања, стварања, породице и уживања у својим пензионерским данима.

Пензионерима је отето преко 430 милиона евра пензија! Ако рачунамо и усклађивање раста трошкова живота и инфлације овај износ је већи од 600 милиона евра!

Иако је у власти странка која се декларативно залаже за пензионере управо они нису положили испит заштите стечене имовине пензионера.

Зато је ДС формирао Форум Пензионера као аутентичну потребу да се у руководоству странке чује и њихов глас.

Оно што ДС гарантује је ДА ЋЕМО ПЕНЗИОНЕРИМА ВРАТИТИ ПЕНЗИЈЕ!

Opširnije

Адреса одбора

Демократа је

...предузимљив, зна како ће решити проблем. Да би то постигао, демократа је у току, интересује се и информише о свим начинима за решавање проблема.