ИНФО

Вести

ПЛАВА ПАРАДА У НАШЕМ ГРАДУ

Ниш, 5. јуна 2017. 

Председник Градског одбора Демократске странке у Нишу, Миодраг Станковић оштро реагује на градска дешавања претходних дана.

“Некада народна Милиција, данас модерна Полиција је поносно парадирала и приказала одлучну вежбу заштите од тероризма. Демократска странка није против рекламе и представе Полиције, али не у центру града. Први задатак Полиције јесте да чува ред и мир у интересу грађана, зато се раније и звала народна Милиција. Имали смо затворене улице на хришћански празник “Задушнице“, саобраћајни колапс не само у граду већ и на аутопуту, општу гужву и отежано кретање људи ради завршавања основних обавеза. Стојимо на страни Полиције, требају да буду оспособљени, опремљени и да им се повећају плате, али морају да раде у корист грађана и да им олакшавају живот а не отежавају.

Opširnije

Вести

Демократска странка подржала протест грађана Пантелеја

Ниш, 26. маја 2017. 

Пре неколико дана одржан је протест станара новоизграђеног насеља поред Студеничке улице у Пантелеју. Подсећамо да се у последњих 10 година у овом насељу населило више од 5000 људи и да ова власт у последњих 5 година није урадила апсолутно ништа да би овим људима побољшала услове за живот. Нема споредних улица које би повезале Студеничку улицу са изграђеним зградама, нема кишне канализације, паркинга, а о дечијим игралиштима да не говоримо. Посебна прича је градски превоз на линији број 5 где саобраћају потпуно неусловни аутобуси стари и преко 20 година. 

Подсећамо да је ова власт преузела одговорност да заврше неке велике пројекте који су започети и доводени такорећи до краја, у време када је Демократска власт вршила власт у Граду и Општини Пантелеј. Започет је Сомборски булевар, северни колектор, булевар Медијана за чији завршетак је потребно још врло мало новца, а чији се дефинитивни крај сада и не назире.

Opširnije

Вести

Национална служба за запошљавање - служба за запошљавање кадрова СНС

Ниш, 23. маја 2017. 

Иако је, како и сам назив каже „НАЦИОНАЛНА служба за запошљавање“ , институција која треба да спороводи активности на запошљавању СВИХ грађанки и грађана Србије, НСЗ у Нишу је изгледа постала служба за ЗАПОШЉАВАЊЕ ЧЛАНОВА СНС. Наиме, и поред важења закона о забрани запошљавања у јавном сектору, НСЗ у Нишу је запослила функционере и функционерке СНС у Нишу и то као „саветнике“ , „евидентичаре“, „возаче“ и „организаторе“... Наравно, као и све досад, БЕЗ КОНКУРСА, а због „повећаног обима посла“.

О каквом се повећаном обиму посла ради, када је све мање лица на евиденцији НСЗ?

Opširnije

Вести

Стоп распродаји имовине Града Ниша!

Ниш, 16. маја 2017. 

Недавно је потписан Уговор о продаји дела земљишта на локацији „Лозни калем“ у непосредној близини Нишке бање филипинској фирми, за 2 милиона евра. Наводно ће та фирма у наредних 10 година запослити 1250 радника за које ће од Владе Србије добити по 6800 евра по запосленом. Дакле за уложена 2 милиона добиће 8,5 милиона евра?! О каквом економски исплативом потезу се овде ради? Или се можда наставља распродаја имовине града Ниша? Град Ниш расписао је оглас за продају 15 некретнина, међу којима и локал у центру града, чија почетна цена износи више од милион евра, а на јавном надметању за куповину те имовине града које је било 25. априла није било заинтересованих?!Случајно или намерно?! У Србији се одувек знало да добар домаћин тежи да своју имовину сачува и увећа, а кад почне да је распродаје, то значи да је он лош домаћин и да ће ускоро бити сиромах. Лако је расподати имовину а тешко је сачувати.

У време вршења власти Демократске странка за само 4 године, од 2008-2012 године, отворене су фабрике Јура, Схинwон, Бенеттон, направљени су најважнији и најтежи кораци за долазак компаније Јохнсон Елецтриц, отворено низ малих и средњих предузећа. Град је добио више нових булевара, изграђено је 15 нових кружних токова, изграђена једна и реконструисано више основних и средњих школа, изграђено и реконструисано 7 обданишта, 7 здравствених установа и још много значајних инвестиција. За 5 година власти СНС у Нишу, нема никаквих резултата осим афера и распродаје имовине.

Opširnije

Вести

Демократска странка се оштро противи повећању цене боравка деце у вртићима

Ниш, 11. маја 2017. 

Демократска странка сматра да је Одлука  градског већа да дозволи повећање цена услуга предшколске установе Пчелица за чак 30%, у овом тренутку недопустива. Сматрамо да у граду са просечним примањима која су испод републичког просека,  град треба да има више обзира и разумевања, јер се ради управо о најосетљивијој групи становнишва, младим родитељима који су оваквом одлуком доведени у веома тешку ситуацију. На месечном нивоу ово повећање износи 900 динара по детету, док ће четвороструки део Град морати да издаваја из буџета који је ионако празан. Са оваквим поскупљењем  Ниш се приближио ценама у Београду, иако је просечна зарада у Београду за цео минималац већа него у Нишу. Зато се Демократска странка оштро противи повећању цене боравка деце у вртићима, јер он представља нови намет нишлијама. Овакво понашање власти довешће до све видљивијих подела чак и  међу децом, на богате који ће користити услуге и сиромашне који то себи неће моћи да приуште.

Поставља се питање, шта значи одлука да ће боравак деце у  приватним вртићима финансирати град са истом сумом као и у Пчелици, уколико у буџету буде имало новца? Шта ако у буџету, не буде имало новца?

Opširnije

Адреса одбора

Демократа

...воли да сазнаје нове ствари. Интересује га све што води напретку и бољим решењима проблема.