ИНФО

Вести

Нишке демократе прославиле Ђурђевдан

Ниш, 6. маја 2017. 

 

Градски одбор Демократске странке у Нишу прославио је данас своју крсну славу Ђурђевдан у свечаној атмосфери, уз жеље за просперитет свих грађана Ниша и Србије.

Многобројне званице из политичког, јавног, културног и друштвеног живота Ниша, присуствовале су данас обележавању крсне славе Ђурђевдан, у седишту Демокртаске странке у Нишу.

 

Opširnije

Вести

Помен Ђинђићу у Саборној цркви у Нишу

Ниш, 12. марта 2017. 

На годишњицу смрти Зорана Ђинђића, чланови Демократске странке и поштоваоци првог демократског премијера Србије, који је убијен пре 14 година, организовали су почасну шетњу, од просторија нишког ДС-а до Саборне цркве. У Саборној цркви, као и сваке године, одржан је помен Зорану Ђинђићу.

„Зоран Ђинђић је највећи политичар и највећи визионар који је живео у Србији. Он може да буде мотивација свим људима, пре свега младима.

Моја порука свима је – када вам се учини да је нешто немогуће, сетите се Ђинђића, он јесте персонификација могућег!

Opširnije

Вести

Кад је жена важна, држава је снажна

Ниш, 8. март 2017.

Жене Демократске странке се годинама боре за унапређење положаја жена у свим сферама јавног и приватног живота. Резултати постоје. Избориле смо се за промену изборног Закона, где су квоте омогућиле женама да буду видљиве и да се профилишу. Донет је Закон о родној равноправности, разни антидискриминациони Закони, родно буџетирање, а постоји и скупштинско тело које се бави спровођењем родне равноправности. Избориле смо се за већу заступљеност жена у политици, али се и даље важне политичке одлуке доносе у затвореном кругу, где су само мушкарци и где нема места за жене. Форум жена Демократске странке у Нишу се залаже за равноправно учешће жена у одлучивању и поручује „Кад је жена важна, држава је снажна!“

Opširnije

Вести

Зашто су хулигани јачи од државе?

Ниш, 21. фебруара 2017. 

Иако премијер и његови министри готово свакодневно говоре да нико није јачи од државе, хулигани су у недељу изгледа „победили“ државу.

Још 2013. године је Полицијски синдикат Србије указао на изостанак одговарајуће подршке државе на сузбијању насиља на спортским догађајима. И тада су као и много пута након тога указивали да "није никаква тајна да навијачке групе имају заштиту политичара, због чега се осећају сигурним". Тај синдикат је позвао полицајце који обезбеђују спортске догађаје да користе овлашћења која имају према закону да би се заштитили од напада хулигана, а од политичара захтевају да предузму мере и стану на пут насиљу.

И ево, ни после 4 године од тада напредна власт није ништа урадила да спречи дивљање тзв. „навијачких група“. Такозваних, јер прави и искрени навијачи су нажалост њихови таоци.

У недељу је нажалост жртва хулигана постао и Миодраг Радовић, функционер кошаркашког савеза Србије и потпредседник ДС у Нишу.

Opširnije

Вести

У току пријава за такмичење Беседе у Зоранову част

Ниш, 15. фебруара 2017. 

Такмичење “Беседе у Зоранову част” ове године се одржава по 12. пут, у знак сећања на премијера Зорана Ђинђића. Познато је колико је Зоран Ђинђић веровао у младе, едуковане и храбре људе. Славећи живот Зорана Ђинђића, ове године ће беседништво Зорану у част бити одржано под темом “Да млади људи не би одлазили у свет, потребно је да свет доведемо у земљу”.

Као и свих претходних година организатори овог такмичења, Демократска странка и Фондација “Др Зоран Ђинђић” учешће младих у овом беседништву сматрају врло важним за промоцију визије и вредности модерне Србије, које је управо дефинисао др Зоран Ђинђић. Циљ такмичења је, поред тога да се младим људима омогући да искажу своје потенцијале и унапреде вештине беседништва.

Opširnije

Адреса одбора

Демократа

...није тврдоглав. Пажљиво слуша аргументе и признаје грешке ако их почини.