ИНФО

Вести

Хлеб се продаје на кришку, а функционери седе у топлим канцеларијама!

Ниш, 4.фебруара 2017. 

Опет редови, опет поскупљења, опет рачуни, опет протести.

Понављају нам се догађаји из деведесетих.

Напредна странка, која је на власти, не чини ништа да помогне напаћеном народу. Напротив! Обећавали су бољи и богатији живот. Од тога, очигледно, ништа! Колоне гладних и изнемоглих радника пропалих Нишких фирми, после вишегодишње борбе за своја права, добили су по један минималац крајем прошле године и то је све. Радници настављају да чекају и да се надају?

Премијер се хвали да БДП расте и да ће ове године Србија имати највећи привредни раст у Европи. Демократска странка упозорава власт- доста је популизма! Људи су гладни, хлеб се продаје на комад (5 динара за кришку) у болницама нема лекова и лекара, Нишлије поново протестују због астрономских рачуна за грејање! Како је то кренуло на боље и за кога?

Opširnije

Вести

СНС да се одлучи да ли је директор Пчелице прекршио етички кодекс или не!

Ниш, 1. фебруара 2017. 

СНС у Нишу и поред захтева родитеља и Демократске странке и доказаних неправилности у раду од стране директора установе Пчелица, најпре гласа да је директор прекршио етички кодекс, а затим не жели да о томе обавести Владу Републике Србије.

Да ли то значи да се већ унапред зна да ће на конкурсу који је у току бити изабран нови стари директор, за кога су сами признали да је прекршио кодекс, али без обзира на то добар је за директора?

Да ли је то прича о способним руководиоцима високог морала, поштеним конкурсима, јавности у раду, којом нас лидери СНС стално подсећају? Или то значи да за њих закони не важе, за њих су они мртво слово на папиру?!

Opširnije

Вести

Нишки ДС подржава станаре у борби за јефтиније грејање

Ниш, 25. јануара 2017. 

Нова стара градска власт у Нишу, оличена у СНС и њеним коалиционим партнерима наставља са понижавањем грађана и грађанки Ниша. И док их са ТВ бомбардују информацијама да никада нису боље живели и да бољи живот само што није, локална власт никако да изађе из ВД стања.

Градска топлана још увек има директора који је у статусу ВД, и то стање директора Градске топлане нас из године у годину доводи до све већих проблема, док се Градска власт оглушује о све позиве и стално мења цену грејања, али увек на више, иако цене енергената на основу којих се и формира цена грејања не иду на више. Градска власт никако да распише конкурс за избор директора Топлане, јер вероватно одговара такво ВД стање. А грађани Ниша плаћају и до 2,5 пута скупље грејање у односу на Београђане, иако имају далеко мања примања од њих.

Opširnije

Вести

Нишке демократе поделиле бадњаке суграђанима

Ниш, 06. јануара 2017. 

Демократска странка у Нишу традиционално пред Божић поделила је бадњаке грађанима Ниша, на више локација у граду.

"Данас грађани Ниша и југоисточне Србије тешко живе, велики је број незапослених, радницима су смањене плате, пензионерима пензије, рачуни за струју, грејање и остали свакодневни трошкови су све већи и већи.

Са жељом да живот у 2017. години крене на боље, Демократска странка свим православним верницима који по јулијанском календару прослављују Бадњи дан и Божић, жели мир, срећу и благостање" - поручио је Миодраг Станковић, председник Градског одбора Демократске странке у Нишу. 

Мир божји, Христос се роди!  

Opširnije

Вести

Буџет Града Ниша за 2017. годину је све само не развојни

Ниш, 20. децембра 2016.

Од како је на власти СНС са својим коалиционим партнерима, од 2012. године до данас буџет града одсликава неспособност реалног планирања и константно вештачко увећање прихода. Најтрагичније је то што се приход од пореза на зараде који указује на нова радна места, од 2012. па надаље све више смањује. А као резултат тога имамо да све више младих људи одлази из земље.

За првих 9 месеци у 2016. години реализација прихода од пореза на зараде била је 2,360 милијарди динара, док је у 2015. gодини била 2 милијарде и 590 милиона. Поређења ради, у 2012. години приход од пореза на зараде био је 3,619 милијарди динара. Све то говори да се из године у годину приходи од пореза на зараде смањују. То све указује на повећање незапослености.

Буџет за 2017. годину није развојни, већ социјални. Иако се доводи колико толико у разумне оквире, и даље је без реалног покрића. Поређења ради, 2012. године смо оставили буџет од 9 милијарди, да би га нова власт одмах ребалансима повећала на близу 10 милијарди динара.

Opširnije

Адреса одбора

Демократа је

...знатижељан, комуникативан, дружељубив. Никад није равнодушан или уображен. Демократа је увек учесник, ретко само посматрач.