Šta znači biti član DS?

Šta znači biti član Demokratske stranke?

Kada donesete hrabru odluku i postanete član Demokratske stranke pokazaćete odgovornost i spremnost da utičete na budućnost svoje zemlje. Postaćete član velike demokratske porodice koja sve potencijale podređuje državnim interesima, u kojoj svaki član, unapređujući sebe, stranku i celokupno društvo, hoće i od Srbije da stvori bolje mesto za život.

Članstvo u političkoj instituciji srpskog društva kakva je Demokratska stranka jeste privilegija u najpozitivnijem smislu te reči. Privilegija da budete među prijateljima koji svoju zemlju žele u porodici evropskih naroda, koji zajedno sa građanima Srbije učestvuju u donošenju važnih odluka za sudbinu države.

Članstvo u Demokratskoj stranci podrazumeva i obaveze. Dužnost svakog demokrate je da promoviše stručnost, sposobnost i poštenje kao osnovne kriterijume javnog delanja. Da se zalaže za društvenu solidarnost, socijalnu pravdu, ljudska i manjinska prava. Da se bori protiv svakog negativnog društvenog ponašanja.

Biti član Demokratske stranke znači svakog trenutka na svom radnom mestu, u porodici, u svom okruženju, stremiti boljem, težiti napretku. Samo tako ćemo od Srbije stvoriti mirnu, stabilnu državu zadovoljnih ljudi.

Dobro došli u Demokratsku stranku!

Adresa odbora

Demokrata je

...optimista. Veruje da za svaki problem postoji rešenje, samo ako se pristupi na pravi način i uz dobar plan.